De omloop voor bevoorrading bedrijven, ophalen afval, brandweer en ambulance.
De omloop voor bevoorrading bedrijven, ophalen afval, brandweer en ambulance.
Ingezonden

Cardioloog voor Hart van Nootdorp

Actueel 1.995 keer gelezen

Nadat de omwonenden per mail op 26 mei de scenariostudie Hart van Nootdorp d.d. 1 mei kregen was het meteen duidelijk. Er moest vóór 2 juni gereageerd worden. Door de tussenliggende Pinksterdagen was dit niet mogelijk. Gezien de haast lijkt het erop dat er iets goed mis is met het Hart van Nootdorp. Het is dus nodig dat daar snel een ervaren cardioloog naar gaat kijken. 

Verwacht wordt door de omwonenden dat een cardioloog meteen een FIETSPROEF zal uitvoeren. Al fietsend van de Jan Jansen Sporthal naar de Koningin Julianastraat kom je op het fietspad rijdende en stilstaande vrachtwagens en busjes tegen die de winkels bevoorraden. Maar ook kom je vrachtwagens tegen die GFT of PMD of OPK of Restafval komen ophalen. Ook rijden er op het fietspad personen auto's ( twee richting verkeer) die daar willen parkeren of terug naar de Koningin Julianastraat willen rijden. Ook gaat geregeld een achterdeur van een Mercato fietsenstalling open. Kortom deze fietsroute is in één woord: LEVENSGEVAARLIJK. Een cardioloog zal maar één advies voor het Hart van Nootdorp hebben en direct overgaan tot een HARTKATHETERISATIE. Op veel plekken zal de cardioloog ernstige verstoppingen aantreffen. 

“Er wordt geschreven dat er een aantrekkelijke openbare ruimte gerealiseerd wordt die uitnodigt tot spelen, bewegen en ontmoeten. Maar er ligt een voorstel voor bijna 100 % bebouwen en het parkeren op te lossen in Mercato en winkelcentrum De Parade. Er wordt geschreven dat voor de identiteit en sfeer van het gebied het behouden van de aanwezige bomen en groen van groot belang is. Maar op de plek van bomen en groen midden in het Hart van Nootdorp, zie foto, zijn een voetpad en parkeerplaatsen voor het nieuwbouwplan getekend. De Brandweer en Ambulance kunnen niet meer direct naar het Mercato Marktplein en naar de Omloop locatie rijden. Ze moeten zich een weg zien te banen tussen ouders die hun schoolgaande kinderen wegbrengen en ophalen. Maar ook tussen de auto's van de bewoners van Mercato en alle bewoners en gebruikers van de voormalige Brandweerkazerne en kinderopvang Klauterbeer locaties”, aldus de omwonenden in een persbericht aan deze krant. DOTTEREN en het plaatsen van STENTS zal niet voldoende zijn om het Hart van Nootdorp gezond te maken. Een cardioloog zal uiteraard adviseren om heel voorzichtig aan te doen met het Hart van Nootdorp, stellen ze.

“Waarschijnlijk kan het allemaal wat minder, waardoor het Hart van Nootdorp gezond blijft. Het is goed mogelijk om een beperkt aantal huurappartementen op de huidige locatie van de voormalige Brandweerkazerne te bouwen en een Kindcentrum op de locatie van Klauterbeer te realiseren. Tussen beide gebouwen is ruimte voor parkeren met een eigen in- en uitrit naar de Koningin Julianastraat voor de nieuwe bewoners en het brengen en ophalen van de kinderen. Voor de woningbouw vereniging is dit een prachtige locatie om heel wat Nootdorpse inwoners blij te maken. Ouderen die nu met z'n tweeën of alleen in een sociale eengezinshuurwoning wonen kunnen verhuizen naar sociale huur appartementen vlakbij Veenhage, winkels en openbaar vervoer. Huurders van sociale appartementen kunnen verhuizen naar de vrijkomende huur eengezinswoningen. Starters krijgen de mogelijkheid om een appartement te huren. Misschien is het bouwen van een sporthal op de huidige locatie met véél minder dan de getekende 630 m2 kleedruimten etc., dit is de oppervlakte van één voetbalveld, voor de gebruikers ruim voldoende. De gymlessen van De Regenboog en Sint Jozef basisschool kunnen tijdens de bouw plaatsvinden in de zaal van de voormalige Brandweerkazerne. Ook kan er gedacht worden aan een bijna even hoog bouwplan in twee bouwlagen. Hierdoor wordt het mogelijk om vlakbij de sporthal voldoende fietsen te plaatsen”, aldus de omwonenden. 

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft heeft vele goede cardiologen die héél goed naar je luisteren. Zij kunnen vertellen wat er mis is aan een Hart en wat er aan gedaan kan worden. Ook geven zij hele goede adviezen om een Hart gezond te houden. Hopelijk wil een cardioloog dit ook doen voor het Hart van Nootdorp.

Het ingeleverde voorstel van Mercato bewoner / stedenbouwkundige Martin Borst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant