Heeft u al een uitvaartverzekering afgesloten?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Heeft u al een uitvaartverzekering afgesloten?

  •   166 keer gelezen

De uitvaartverzekering is een verzekering waar men het liefst niet te veel aan denkt maar het is ook de enige verzekering waarvan u weet deze ooit te gaan gebruiken. Doordat u zich verzekert tegen de kosten van uw uitvaart ontlast u uw nabestaanden. Zonder verzekering zullen zij voor de kosten van uw uitvaart opdraaien. Gelukkig is het afsluiten van een uitvaartverzekering snel te regelen als u maar weet waar u op moet letten. 

De uitvaartwensen
Om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten is het belangrijk om eerst uw uitvaartwensen vast te leggen. Wilt u een sobere of een uitgebreide uitvaart? En heeft u een voorkeur om gecremeerd of begraven te worden? Geen leuke dingen om over na te denken maar het is wel belangrijk dit te weten voordat u zich gaat verzekeren.

Zodra u weet wat uw uitvaartwensen zijn kunt u zich beter gaan oriënteren. Er zijn meerdere soorten uitvaartverzekeringen maar we beschrijven hier de twee belangrijkste. 

Natura uitvaartverzekering
Wilt u zich verzekeren voor de producten en diensten van uw uitvaart en uw nabestaanden zoveel mogelijk ontlasten? Dan is de natura uitvaartverzekering de beste keuze. U kunt vooraf zelf alles regelen en na het overlijden zal de verzekeraar een uitvaartverzorger aanstellen om met uw nabestaanden de uitvaart te bespreken. De uitvaartverzorger zal hierbij de meeste taken op zich nemen. Uw nabestaanden zullen ook geen facturen onder ogen krijgen en alles zal worden geregeld zoals u vooraf hebt vastgelegd.

Kapitaal uitvaartverzekering
Wilt u meer flexibiliteit en uw nabestaanden de keuze laten maken voor een bepaalde uitvaartverzorger? Dan kunt u beter een kapitaal of ook wel een geldverzekering genoemd afsluiten. Hierbij bouwt u een geldbedrag op doormiddel van premiebetaling. Na overlijden zal het opgebouwde kapitaal worden uitgekeerd aan een nabestaande die hiermee de uitvaart kan verzorgen. Deze manier van verzekeren vraagt meer van de nabestaanden dan dat u een natura verzekering zou afsluiten. 

Als u weet welk type uitvaartverzekering het beste bij uw wensen aansluit kunt u de verzekering afsluiten bij een uitvaartverzekeraar. Het is wel verstandig om vooraf de uitvaartverzekeringen te vergelijken zodat u de laagste premie betaald en een verzekering met goede voorwaarden afsluit.

Na het afsluiten zal de verzekeraar uw aanvraag beoordelen en indien u bent goedgekeurd zal u na enkele dagen de uitvaartpolis thuis ontvangen. Vanaf dat moment bent verzekert tegen de kosten van uw uitvaart. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>