Afbeelding

Behoud huurwoningen flinke stap dichterbij

Actueel 3.097 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vestia en Staedion zijn in onderhandeling over de aan- en verkoop van de ca. 1100 Vestia-woningen in onze gemeente. Dinsdag 12 mei is er een bestuurlijk akkoord tussen de betrokken partijen gesloten. Namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft wethouder Wonen Frank van Kuppeveld het akkoord ondertekend. In de vijf andere maatwerkgemeenten zijn ook soortgelijke akkoorden ondertekend.

Staedion, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de provincie Zuid-Holland, Vestia, Aedes (de branchevereniging van de corporaties) en de gemeenten zijn bereid om zich gezamenlijk in te zetten voor de aanpak van de problemen die voortvloeien uit de slechte financiële positie van Vestia. De partijen hebben diverse maatregelen afgesproken, die de overdracht en het behoud van de sociale huurwoningen moeten borgen.

Pijnacker-Nootdorp is verheugd dat de gemaakte afspraken met dit bestuursakkoord geborgd zijn. De gemeente ziet dit akkoord als opmaat naar de geplande overdracht van de Vestia-woningen in november 2020. Hiermee komt er een einde aan de jarenlange onzekerheid over de toekomst van deze sociale woningen. De gemeente kan hierna met Staedion en de andere corporaties werken aan duurzaam behoud en uitbreiding van de sociale woningvoorraad.

Vestia en Staedion zijn samen verantwoordelijk voor het verkoopproces. Zij worden hierbij gefaciliteerd door bestuurlijk regisseur Hamit Karakus die door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties is aangesteld voor het Vestia-dossier in de zes maatwerkgemeenten. Dit zijn de gemeenten Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Zuidplas, Westland en Pijnacker-Nootdorp, waar Vestia het complete woningbezit verkoopt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant