Afbeelding

Kiezen voor een snorscooter op benzine of elektrisch?

Algemeen 940 keer gelezen

De aarde warmt stukje bij beetje steeds verder op. De uitstoot van auto’s, motor, scooters en brommobielen levert hier een belangrijke bijdrage aan. Daarom wordt de laatste jaren steeds meer gekeken naar milieuvriendelijkere oplossingen. Als gevolg hiervan winnen elektrische snorscooters steeds meer aan populariteit. Wil je al jarenlang een benzine snorscooter kopen? Ga dan eerst bij jezelf na of dit nog steeds de beste keuze is. Misschien is het toch beter om voor de elektrische snorscooter te kiezen. Waarom kiezen voor de elektrische variant?

De voornaamste reden om voor een elektrische snorscooter te kiezen in plaats van een snorscooter op benzine zit hem in de brandstof. Enige tijd geleden is het ethanolgehalte in Euro95-benzine namelijk van E5 naar E10 gegaan. Voor snorscooters is dit geen positieve ontwikkeling. Waarom niet? Omdat onderdelen van de scooter het eerder begeven als gevolg van het verhoogde ethanolgehalte.

De verhoging van het percentage ethanol in benzine heeft geen gevolgen voor elektrische snorscooters. Waarom niet? Omdat deze scooters rijden op elektriciteit in plaats van benzine. Je krijgt bij een elektrische snorscooter dus helemaal niet te maken met benzine. De onderdelen van jouw scooter zijn hierdoor minder snel onderhevig aan slijtage, waardoor je ze niet hoeft te vervangen. Ook is een onderhoudsbeurt niet vaak nodig bij een elektrische snorscooter.

Je bespaart op de kosten van jouw scooter
We haalden hierboven al aan dat onderdelen van een elektrische snorscooter minder snel sneuvelen. Dit houdt allereerst in dat je bespaart op de onderhoudskosten van dit vervoermiddel. Dit is echter niet het enige waarop je bespaart. Met een elektrische snorscooter van Fastfuriousscooters.nl hoef je namelijk ook niet langer te tanken. Je bespaart dus ook op de brandstofkosten.

Om een elektrische snorscooter te kunnen gebruiken, laad je de accu op met stroom. Dit kost natuurlijk ook geld. Hierdoor denken veel mensen dat het prijsverschil tussen een elektrische snorscooter en een snorscooter op benzine te verwaarlozen is. Dit is echter niet het geval. Stroom is namelijk aanzienlijk goedkoper dan benzine. Op de lange termijn ben je dus wel degelijk goedkoper uit wanneer je kiest voor een elektrische snorscooter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant