Afbeelding

Veel waardering voor rozenactie De Laatste Eer

Actueel 2.366 keer gelezen

Delfgauw - Bezoekers van de begraafplaatsen Iepenhof, Jaffa en Sint Janshof werden afgelopen zondag tijdens Moederdag verrast door medewerkers van De Laatste Eer die rozen uitdeelden. Al een aantal jaren is het een goed gebruik van De Laatste Eer om bloemen uit te delen aan mensen die speciaal op Moederdag het graf van hun moeder komen bezoeken. Uiteindelijk konden toch zo’n 400 mensen, verdeeld over de drie begraafplaatsen en verdeeld over de dag, een mooie roos in ontvangst nemen. De actie werd zeer gewaardeerd door de verraste bezoekers.

Vanwege de coronacrisis had De Laatste Eer speciale maatregelen genomen. Zo werd bij het uitreiken van de rozen ook rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Hiermee werd direct contact tussen de medewerkers en de bezoekers voorkomen. Daarbij werd er nog gewezen op het houden van 1,5 meter afstand bij het bezoeken van het graf én gevraagd of de bezoekers elkaar de ruimte wilden geven. Ook is er niet vooraf in advertenties opgeroepen om een bloem af te halen op Moederdag. Dit gebeurt normaal wel. Frank Franse, directeur van De Laatste Eer: “Doordat wij nu niets over de rozenactie hadden gecommuniceerd, was de verrassing voor de bezoekers extra groot én konden we voorkomen dat er echt honderden mensen tegelijkertijd naar de begraafplaats toe kwamen. Op deze manier bleef het heel overzichtelijk.”

De Laatste Eer beheert de begraafplaatsen in Delft en de begraafplaats Sint Janshof in Pijnacker-Nootdorp. Daarnaast is de vereniging eigenaar van crematorium Iepenhof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant