Afbeelding
Ingezonden

Respect en normen gelden voor iedereen

Actueel 7.425 keer gelezen

De 1,5 respectafstand tot elkaar is een feit en noodzakelijk in het belang van de gezondheid van ons allen. Zo staat er tegenwoordig op de kruising midden in Delfgauw een groot bord met daarop dat de parkeerplaats bij het Bieslandse Bos dicht is en dat daar en ook elders wordt gecontroleerd. De twee toegangspoorten van het volkstuinencomplex in Delfgauw zijn op last van de politie gesloten (er hangt een briefje aan).

Ga je echter in zuidelijke richting naar het recreatiegebied Ruijven, sinds kort ook meer kindvriendelijk ingericht met speel-/sportwerktuigen, dan is het wel heel anders. De parkeerplaats is gewoon open en er staan regelmatig tussen de twintig en dertig auto’s vanuit elders. Mannen die een deel van dit recreatiegebied gekaapt hebben doen daar hun ding in het groen. Soms poedelnaakt op de warmere dagen. Politieagenten die er rondfietsen merken in je richting op: ‘Je wilt niet weten wat daar gebeurt’. Zogezegd zo ook gedaan: de agenten komen dus niet effectief in actie. Want bij de handhaving wordt er kennelijk gediscrimineerd: de gewone burger wordt aangepakt en niet waar het te ongemakkelijk is.

Ons gemeentebestuur kijkt ook al langer liever weg. Bij de overname van het Ruijven-gebied van de Provincie Zuid-Holland is per contract bedongen dat ‘bovenbedoelde activiteiten’ daar zou worden gestopt. Onze gemeente kreeg daarvoor zelfs een pot met geld toe. Maar tot nu toe ontbreekt het kennelijk aan bestuurlijke moed om effectief in actie te komen. De gemeenschap is echter nooit gevraagd om dit te gedogen en het is uiterst onwaarschijnlijk dat men het gedogen apprecieert. In ieder geval is het geen positief visitekaartje en velen voelen zich er ongemakkelijk hierbij. Hopelijk heeft Koning Willem ook B&W geraakt met zijn speech en wordt er binnenkort wat meer moed getoond. Of is dat ijdele hoop?

Harry Hendriks, Delfgauw

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant