Logo telstar-online.nl

Met een beetje verf pimp je je interieur

  •   409 keer gelezen

Met wat kleine aanpassingen kun je een groot verschil maken in je interieur. Ideaal als je geen zin hebt om de hele boel om te gooien, maar wel voor een nieuwe look wilt gaan. Maar wat kun je dan allemaal verven om een verschil te maken? Wij hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet. Er zijn nog veel andere objecten die je kunt pimpen, hopelijk geven deze voorbeelden je nog meer ideeën!

Fotolijstjes
Fotolijstjes zijn bij uitstek handig om een andere kleur te geven. Met echt weinig moeite heb je zo een andere kleur op die lijstjes zitten. Haal de foto en het glas eruit. Schuur vervolgens het lijstje zodat het oppervlakte glad is en een deel van de oude kleur eraf gaat. Schilder vervolgens de nieuwe kleur erop. Misschien dat een tweede of zelfs derde laag nodig is om helemaal te dekken. Laat even drogen en doe je foto’s er weer in. Je zal zien dat zelfs je foto’s er anders uit gaan zien door een andere kleur!

Kandelaars
Heb je van die mooie houten kandelaars staan in je huis? Ook deze zijn erg makkelijk om te schilderen! Wat ook leuk is om te doen, is om bijvoorbeeld maar de helft te schilderen van de kandelaar. Dan schilder je de onderkant en laat je de bovenkant in houtkleur. En als je kandelaars wat groter zijn, kun je er ook patronen op schilderen. Doe je op de ene kandelaar bijvoorbeeld stippen en op de ander vierkantjes. Dit geeft een speels effect.

Andere accessoires
Je kunt natuurlijk ook andere accessoires schilderen voor wat andere kleuren in je interieur. De theedoos is bijvoorbeeld een goeie. Deze is vaak gemaakt van hout en je kunt er zo met een kleurtje overheen. Of wat dacht je van een bloempot? Mocht je geen bloempot hebben die je kunt over schilderen, koop dan een aantal aardewerk potten en ga ermee aan de slag. Denk er wel even aan dat je verschillende soorten verf nodig hebt voor de materialen. Je kunt ook verf online kopen en kijken welke je nodig hebt voor je projectje.

Met het aanpakken van deze dingen kun je een groot verschil maken in je interieur. En daar is dus niet zoveel voor nodig!

Meer berichten