Lisa met 'een greep' van de producten voor elk huidprobleem. Foto: annesunderman.com
Lisa met 'een greep' van de producten voor elk huidprobleem. Foto: annesunderman.com

Online huidhulp tijdens corona tijden

Actueel 640 keer gelezen

Voor paramedici zijn het rare tijden. Dit geldt ook voor de huid- en oedeemtherapeuten van Huidzorg Balans. In deze Pijnackerse praktijk wordt normaal gesproken paramedische zorg verleend en houden de therapeuten zich bezig met cosmetische en laserbehandelingen van de huid. Nu, in tijden van het corona virus, mogen echter alleen oedeemtherapie behandelingen met hoge medische noodzaak worden uitgevoerd. De rest ligt dus stil.

Echter staat de huid nooit stil volgens Lisa van Luijk, eigenaresse van Huidzorg Balans. Pukkeltjes komen en gaan, rimpels worden langzaam dieper, huiden worden vetter of juist droger en pigmentvlekken kleuren met de dag donkerder. Gelukkig kan er thuis ook een hoop gedaan worden om huidproblemen aan te pakken en te voorkomen. Vanaf een afstand bieden huidtherapeuten Lotte en Lisa (online) ondersteuning. En kan er een afspraak gemaakt voor een video of telefonisch consult. Hierbij worden de huidklachten besproken, gekeken naar het probleem (via video of vooraf toegestuurde foto's) en samen een passend behandelplan voor thuis opgesteld. In het behandelplan worden er o.a. huidverzorgingsproducten voor thuis besproken die de huid flink aan het werk zetten. Bij Huidzorg Balans werken ze namelijk met hoogwaardige cosmedische producten, die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten. Ook geven zij de nodige adviezen over je leefstijl - denk hierbij aan voeding, beweging, slapen, stress en supplementen. Om de gegeven adviezen overzichtelijk te maken sturen zij dit, samen met het behandelplan, na afloop per mail toe. Het consult inclusief de extra service wordt voor cliënten gratis aangeboden.

Ook voor alle oedeemtherapie patiënten geld dat er een video- of telefonisch consult mogelijk is. Deze wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Is het niet mogelijk om de behandeling nog langer uit te stellen en is er dringend therapie nodig? Dan is het mogelijk om een afspraak in te plannen (op verwijzing van een arts). "De praktijk is al helemaal ingericht op de 1,5 meter maatschappij. Wij volgen nauwgezet alle richtlijnen op en werken sinds half maart onder zeer strenge hygiëne eisen. Wel een verandering alles met een mondkapje op en handschoenen aan. Maar gelukkig went het snel en kunnen we zo op een veilige manier zorg blijven aanbieden", voegt Lisa hieraan toe.

Hoe het de komende weken verder zal verlopen voor deze praktijk, en alle andere paramedici, is nog even afwachten. Wellicht kunnen zij al eerder dan 20 mei weer open. Voorlopig zitten de dames de gehele week klaar voor de video- en belconsulten. Deze zijn in te plannen via de website en email maar ook telefonisch. Blijf dus niet onnodig lopen met huidproblemen vanwege de corona crisis, maar schakel (online) hulp in van de experts! 

Huidzorg Balans
06 - 1586 7948
huidzorgbalans.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant