Niek en Roan met het bosuiltje.
Niek en Roan met het bosuiltje.

Niek en Roan redden jong bosuiltje

Actueel 1.242 keer gelezen

Tijdens het bouwen van een hut in het Bergse Bos kregen Niek Vos en Roan Claessen uit Berkel en Rodenrijs het gevoel dat ze bespied werden. Ze zagen op een vrij lage tak een zielige vogel zitten en besloten hem van dichterbij te bekijken. Het bleek een jong bosuiltje te zijn. Hij zag er alleen niet goed uit. Na overleg met de ouders besloten ze het diertje te redden. Met succes!

”We hebben nog nooit zo hard gefietst, want we wilden het beestje zo snel mogelijk bij de dierenarts brengen. Hij was zo zielig”, vertellen de jongens vol opwinding. Het beestje plaatsten ze in de fietstas. De dierenarts in Berkel en Rodenrijs zag dat het beestje verzwakt was en een lege maag had. Na twee dagen uitstekende verzorging door de Wildopvang Delft werden Niek en Roan gebeld met het goede nieuws dat het bosuiltje teruggeplaatst zou worden. Maar daar hadden ze hun hulp wel voor nodig! De bedoeling was het uiltje te brengen naar de plek waar hij gevonden was. 

Wildopvang Delft en de jongens spraken 's avonds af in het bos. Omdat de uil een nachtdier is, moest de terugplaatsing bij de avondschemering gebeuren. Jonge bosuiltjes schijnen vaker op jonge leeftijd uit het nest te kruipen. Dit uiltje moest echt in zijn nest teruggeplaatst worden. Eenmaal ter plaatse, bleek het nest veel te hoog. De volgende avond werd een hogere ladder meegenomen en kon hij gelukkig wel teruggeplaatst worden. De jongens waren enorm opgelucht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant