Afbeelding

Verblijven bij de Dobbeplas niet meer mogelijk

Actueel 6.787 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De afgelopen tijd hebben handhavers, samen met de politie, de Dobbeplas in de gaten gehouden of er niet te veel mensen verbleven bij de plas. Helaas bleef het echt te druk en wordt het strandje en het parkeerterrein voorlopig afgesloten. Dat meldt de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

"Soms kregen mensen een waarschuwing als ze toch te dicht bij elkaar zaten, maar over het algemeen ging het daar goed. Vanaf donderdag 23 april werd het daar echt te druk; mensen zaten te dicht bij elkaar. Iedereen is toen verzocht te vertrekken", zegt een woordvoerster. Ook op vrijdag 24 april kwamen er weer te veel mensen bij de plas om van de zon te genieten. "Dit is niet de bedoeling. Handhavers hebben weer iedereen verzocht te vertrekken", aldus de zegsvrouw. 

Afgesloten
Het strandje en het parkeerterrein worden voorlopig afgesloten. Aan iedereen het verzoek niet meer te verblijven bij de plas. Door het natuurgebied wandelen of fietsen is wel nog mogelijk. "Maar blijf vooral thuis, want alleen samen krijgen we corona onder controle", aldus de woordvoerster.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant