Afbeelding

Online mantelzorgontmoetingen bij de SWOP

Actueel 635 keer gelezen

Nu de maandelijkse mantelzorgontmoetingen van de SWOP vanwege de maatregelen rondom het coronavirus niet in hun normale vorm kunnen doorgaan, gaan de mantelzorgconsulenten van de welzijnsorganisatie binnenkort van start met online groepsgesprekken voor mantelzorgers. Aanmelden is nu al mogelijk.

“We kunnen ons voorstellen dat mantelzorgers juist in deze tijd behoefte hebben aan lotgenotencontact”, laat mantelzorgconsulent Nienke Oldenhuis weten. “De huidige omstandigheden ontregelen voor veel mantelzorgers de dagelijkse gang van zaken en dat geeft extra emotionele en fysieke druk: dagbestedingscentra zijn gesloten en zorgvragers zijn daardoor meer thuis, maar ook zorgvragers die niet meer thuis wonen en nu geen bezoek mogen ontvangen van hun geliefden. Dat is zwaar. Het is belangrijk dat je daar over kunt praten en het kunt delen met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij.”. 

Online groepsgesprekken
Binnenkort starten de eerste videogesprekken, in kleine groepjes en onder begeleiding van een mantelzorgconsulent. Om deel te nemen aan de online mantelzorgontmoeting is het noodzakelijk de beschikking te hebben over een apparaat met camera (laptop, PC, smartphone) zodat men kan videobellen. Aanmelden voor de mantelzorgontmoetingen kan bij de SWOP via 015-3 699 699 of mantelzorg@swop.nl. Mantelzorgconsulenten Nienke Oldenhuis en Josita Woesthuis nemen daarna contact op om een afspraak te maken voor een online ontmoeting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant