Afbeelding

Uitvaarten tijdens Corona: “Mensen teleurstellen, dat past niet bij ons”

Actueel 1.375 keer gelezen

Binnen de uitvaartbranche moet als gevolg van de Coronacrisis de dienstverlening sterk worden aangepast. De Laatste Eer uitvaartzorg probeert binnen de nieuwe richtlijnen toch te zorgen voor respectvolle en persoonlijke uitvaarten. Dat lukt wel, maar voor families is het toch niet helemaal zoals men misschien verwacht. Zo worden uitvaarten alleen nog telefonisch geregeld door de uitvaartverzorgers, dat is toch heel anders dan samen met de direct betrokkenen aan tafel zitten.

Ook het aantal aanwezigen bij uitvaarten is momenteel beperkt, dit aantal is vastgesteld op maximaal 30 personen. “Dat betekent dat de directe familie en nabestaanden wel afscheid kunnen nemen, maar er is nauwelijks ruimte voor andere belangstellenden. Iedereen begrijpt dat, maar het zit niet in onze aard om mensen teleur te stellen”, aldus Frank Franse, directeur van De Laatste Eer. “Het voelt heel vreemd dat wij de families gewoon weg moeten laten gaan zonder dat wij een kopje koffie of thee kunnen aanbieden, daar waar onze medewerkers juist zo graag alle uitgebreide cateringfaciliteiten aanbieden. Het mag nu gewoon niet.”

Techniek helpt
“We maken maximaal gebruik van de technische mogelijkheden om andere belangstellenden toch bij de uitvaart te betrekken. Zo kan het afscheid opgenomen worden voor de families en ook meekijken via Skype is mogelijk. Deze service bieden wij nu gratis aan. Ook bieden wij aan om eventueel op een later tijdstip alsnog een groter afscheid met meer aanwezigen te organiseren, maar niemand weet nu nog vanaf wanneer dat mogelijk is.” De bijzondere richtlijnen gelden voorlopig tot 6 april, op www.de-laatste-eer.nl houdt het bedrijf mensen actief op de hoogte van de regels die nu gelden. Dit kan wel wijzigen in de komende dagen en weken. Wij houden de informatie constant actueel. Bij twijfel kunnen mensen ons natuurlijk bellen op 015 251 11 88, wij zijn net als altijd gewoon 24 uur per dag bereikbaar.

Overledenen met Corona
De Laatste Eer neemt in het geval van overledenen als gevolg van Corona alle noodzakelijke maatregelen. Franse: “Wij zijn gewend aan strikte procedures als het gaat om het vervoeren en verzorgen van overledenen, wij hebben daarover ook direct contact met de GGD.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant