Afbeelding

50 jaar Oranjecomité Delfgauw, maar helaas geen feest

Actueel 723 keer gelezen

Delfgauw - Nadat Oranjevereniging Pijnacker bekendmaakte het gehele programma te schrappen, in verband met het Coronavirus, was het ook voor het Oranjecomité van Delfgauw tijd om de balans op te maken. Het Oranjecomité viert dit jaar haar 50-jarig bestaan, maar reden voor een feestje is er niet. 

"Waar het Oranjecomité de afgelopen maanden hard heeft gewerkt aan de voorbereidingen voor haar 50-jarig jubileum, is het hoge woord er na crisisberaad uit: de stekker gaat eruit. “Je staat voor een moeilijke keuze. Je gaat verder en neemt daarmee een groot risico of je neemt gezamenlijk een moeilijk besluit om alles te annuleren omdat je ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt, aldus voorzitter Ruud Righarts. Het Oranjecomité ziet het als haar verplichting om de weken rondom Koningsdag activiteiten te organiseren voor jong en oud. Vanaf december tot het moment van opbouwen, leef je als groep van vrijwilligers toe naar de Oranjeweek. Echter zijn het de onzekere tijden die vragen om definitieve besluiten."

"Op 18 maart zouden er weer de Oranjeboekjes worden gelopen. Een traditie die ervoor zorgt dat alle inwoners van Delfgauw weten wat er te beleven valt op het Bart Dekkerveld in de wijk Vrijenban. Dit jaar deden we alles groter ter gelegenheid van ons jubileum. Grotere tent, grotere artiesten en nóg meer activiteiten”, aldus Peter van de Velde. Het Oranjecomité is haar sponsors en donateurs dankbaar, daar zij het ieder jaar mogelijk maken om alle activiteiten te organiseren.

Toch wordt het doek nog niet definitief gesloten. De berichtgeving wordt op de voet gevolgd en wellicht wordt er toch nog iets georganiseerd wanneer de situatie dit toelaat. Volg deze ontwikkelingen via facebook.com/oranjecomitedelfgauw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant