Afbeelding

Coronavirus raakt lokale economie hard

Actueel 4.344 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Afgelopen week heeft de regering nieuwe maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Onontkoombaar waarbij de regering een evenwicht probeert te vinden van wat nodig is om het virus te bestrijden en de economie te ontzien. Dat bleek nog niet voldoende te zijn. Afgelopen zondag zijn weer verdergaande maatregelen afgekondigd. 

Alles is erop gericht om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De effecten van die maatregelen op mensen, gezondheidszorg en economie zijn groot. Het rijk heeft aangegeven dat ze ondernemers zullen steunen. "Een van de mogelijkheden is dat de vele belastingregels waar ondernemers aan moeten voldoen worden versoepeld. Zo zouden ze later btw mogen afdragen. Het is ontzettend belangrijk om bedrijven niet onnodig verder in financiële problemen te brengen. Dat geldt des te meer voor kleine ondernemingen, starters en zzp-ers", laat de lokale VVD weten.

De VVD Pijnacker-Nootdorp laat bij monde van fractievoorzitter Peter van den Heuij weten dat de VVD-fractie vragen heeft gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders hoe zij eigen ondernemers kunnen steunen. Een van de vragen is of het college ook bereid is op het gebied van lokale belastingen maatregelen te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant