Foto's: Martijn Mastenbroek / Telstar
Foto's: Martijn Mastenbroek / Telstar

Pijnacker-Nootdorp hamstert massaal

Actueel 11.392 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Slechts een ham-kaascroissant kon onze verslaggever vrijdagmiddag nog kopen bij de lokale bakker in winkelcentrum Ackershof. "Morgen is er weer brood", zegt een dame achter de toonbank. 

In de supermarkt is het druk. "Is er nog brood?", vraagt iemand aan een vrolijke vakkenvuller. Hij moet excuses verkopen. De schappen zijn helemaal leeg. Ook bronwater, paracetamol, toiletpapier en afbakbroodjes zijn niet meer te koop. "Het lijkt wel oorlog", zegt een klant. Het coronavirus is overal het gesprek van de dag. Bij elke hoest of kuch in de rij voor de kassa kijken mensen elkaar nerveus aan.

"Bij ons is het ook nog eens extra druk, want twee medewerkers zitten ziek thuis. Ze hoesten een beetje. Niks ergs hoor, maar dan mag je niet meer werken", zegt een bekende winkelier in de passage. Bij de drogist is alle paracetamol inmiddels uitverkocht: "Mensen maken elkaar wel gek hoor", zegt een medewerkster. "Op Facebook gaat rond dat paracetamol straks niet meer verkrijgbaar is."

Bij een Duitse supermarktketen aan de Korteweg gilt een vrouw door de zaak naar haar man: "Pak zoveel mogelijk houdbare spullen." Bij de kassa ontstaat geruzie over de hoeveelheid melkpakken die iemand koopt. Een ander vertelt dat als je je adem 10 seconde inhoudt en je moet hoesten, dat je dan zeker corona hebt. Het praatje zorgt meteen voor enige discussie in de rij. "Wat een onzin", mompelt iemand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant