Met vereende krachten wordt de eerste paal geslagen. Geheel rechts wethouder Frank van Kuppeveld.
Met vereende krachten wordt de eerste paal geslagen. Geheel rechts wethouder Frank van Kuppeveld.

Confetti en champagne bij Landrijk 12 in Ackerswoude

Actueel 1.294 keer gelezen

De toekomstige bewoners van plan Landrijk 12 in Ackerswoude glibberden op Valentijnsdag door de modder op het bouwterrein om een kijkje te nemen op de plek waar zij komen te wonen, maar vooral om met elkaar en wethouder Frank van Kuppeveld de eerste heipaal voor het project de grond in te zien gaan.

Een enkele slimmerik had eraan gedacht om kaplaarzen aan te trekken, maar de meeste aspirant-bewoners betraden voorzichtig de bouwplaats over houten planken, in de haast neergelegd door de aannemer. Het mocht de pret niet drukken. Iedereen had er duidelijk zin in en ook vele familieleden waren van de partij. Het is toch bijzonder om te zien waar je komt te wonen en wie de toekomstige buren zullen zijn. “We hebben hier en daar al wel kennis gemaakt hoor”, zegt Vincent Rietbergen, die samen met zijn partner als een van de eerste aankomt bij de bouw. Rietbergen doelt op de informatieavonden maar krijgt vandaag de gelegenheid om uitgebreid met mede-kopers te praten. Hij verruilt samen met Chao-Yi Lin Delft voor Pijnacker. “Ons dochtertje van vijf verheugt zich al heel erg op haar nieuwe school. Ze zit hier al op zwemles dus zij is al aan het wennen.” Martin en Brenda van der Wilden wonen in Nootdorp en maken de overstap naar het buurdorp. 

“We zagen dit project toen we hier een keer langskwamen en besloten om het erop te wagen”, aldus Van der Wilden die niet schroomt om even door de modder te lopen om een mooi plaatje te schieten. Zijn echtgenote twijfelt een moment, maar volgt even later haar echtgenoot voetje voor voetje in de richting van hun ‘bouwnummer’. Voor de uit Den Haag afkomstige Henk Scholten en Judith Verhagen speelde de aanwezigheid van de RandstadRail en de groene omgeving een grote rol bij de overweging om juist hier een woning te kopen. Zij wonen in een appartement in het Haagse Bezuidenhout en waren al heel ver met een plan voor de Binkhorst. “Maar voordat het daar helemaal klaar is qua omgeving ben je zo tien jaar verder. Toen we dit plan in het vizier kregen waren we ‘verkocht’”, zegt Scholten. Verhagen merkt op dat het ook heel fijn zal zijn om hun vijf maanden oude zoontje hier te laten opgroeien in plaats van in de drukke stad. Voordat de officiële aftrap wordt genomen voor deze door architect Houweling ontworpen woningen in cottagestijl, vertelt Jan Dekker van ABB Bouwgroep in het kort iets over de geschiedenis. 

“Wij zijn hier vanaf 2004 bezig, toen al werden de eerste kassen opgekocht. Het is heel speciaal dat hier, bij Landrijk 12, alweer de zevenhonderdste woning in Ackerswoude wordt gerealiseerd. Wethouder Frank van Kuppeveld illustreert zijn welkomstwoord met enkele cijfers. “Elf aanstaande bewoners zijn afkomstig uit Pijnacker, eveneens elf uit de omgeving van Den Haag en Rijswijk, vijf uit Lansingerland en Rotterdam en er is er zelfs eentje uit Utrecht die Pijnacker wist te vinden!” Van Kuppeveld benadrukt dat deze ‘gelukkigen’ hebben gekozen voor een van de mooiste wijken van Pijnacker. “Dichtbij groen en winkels, en ook dichtbij de steden om ons heen, wat wilt u nog meer. Ik hoop dat u het met elkaar leuk heeft in de wijk en als de huizen af zijn hoop ik u allemaal tegen te komen als tevreden inwoners van deze gemeente.” Volgens Dekker zal de bouw, afhankelijk van het weer, heel snel vorderen. Inmiddels is ook Landrijk 10 in de verkoop gegaan. Het plan bestaat uit dertien herenhuizen, twaalf twee-onder-één-kap villa’s en één vrijstaande villa. (AvdH)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant