Afbeelding

Occasion gekocht? Let op de aanschafwaarderegeling: grote verschillen tussen autoverzekeringen!

Actueel 7.471 keer gelezen

Als je een tweedehands auto (occasion) koopt, is het verstandig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Het is dan ook slim om daarbij te kijken welke verzekeraar een aanschafwaarderegeling heeft. Deze regeling zorgt ervoor dat, als je je auto total loss rijdt of als de auto gestolen wordt, je het aankoopbedrag van je auto terug kunt krijgen als je een beperkt casco of een volledig casco dekking hebt. Maar hier zijn bepaalde voorwaarden voor en die verschillen weer per verzekeraar.

Voorwaarden aanschafwaarderegeling
Niet alle verzekeraars hebben een aanschafwaarderegeling verwerkt in de polisvoorwaarden. Tussen de verzekeraars die de regeling wel hebben, zit vaak een groot verschil, onder andere op de geldigheid van de regeling en de maximum aanschafwaarde. Juist omdat er grote verschillen bestaan, kun je het beste je (huidige) autoverzekering vergelijken. Zo weet je gelijk of er een verzekeraar is die een regeling heeft die beter bij je wensen aansluit.

Geldigheidsduur van de aanschafwaarderegeling?
De regeling heeft altijd een maximale geldigheid. Deze geldigheidsduur ligt gemiddeld tussen de een en drie jaar. Dus heb je een autoverzekering met een aanschafwaarderegeling van één jaar? Dan verloopt de regeling na één jaar. Rijd je je auto daarna total loss, dan krijg je hier (helaas) niks meer voor terug.

Maximum aanschafwaarde?
 Ook het verschil in de maximum aanschafwaarde is vaak groot. Zo heeft de ene verzekeraar geen maximale aanschafwaarde, terwijl de andere verzekeraar een maximum van bijvoorbeeld € 50.000 als eis stelt. Heeft je auto een hogere aanschafwaarde dan de maximale waarde van de verzekeraar? Dan kan het ook zo zijn dat je alleen de dagwaarde vergoed krijgt.

Let dus goed op bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Bij Independer kun je in de vergelijker filteren op ‘aanschafwaarderegeling’. Je ziet dan alleen verzekeraars die de regeling hebben. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant