Afbeelding

Leerkracht, een prachtig vak!

Actueel 1.108 keer gelezen

Onlangs deden de leerkrachten van SKOP (Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker) mee met de landelijke staking die door de vakbonden is uitgeroepen in het onderwijs. Waarom? Omdat zij zich hard maken voor het behoud van de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs. Voor de leerlingen van nu én de leerlingen van de toekomst.

Maar naast aandacht voor werkdruk, salarissen en lerarentekort vinden de leerkrachten van SKOP het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de schoonheid van het vak. Leerkracht zijn is een prachtig beroep en dat mag benadrukt worden.

Op het SKOP-kantoor aan de Meidoornlaan kwamen de leerkrachten en onderwijsassistenten van de Keizerskroon, de Josephschool, de Mariaschool, Het Spectrum en de Johannesschool bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan. Wat is er zo mooi aan ons vak? Hoe kunnen we dat laten zien aan de omgeving? En hoe kunnen wij als leerkrachten laten zien hoe fijn het is om voor SKOP te werken?

Alle ideeën samen geven SKOP inspiratie. We willen de jeugd van nu laten zien dat leerkracht een prachtige beroepskeus is, waarin je écht iets voor een ander kunt betekenen, laat men weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant