(foto: Gerard de Hoog)
(foto: Gerard de Hoog)

Natuurlezing over meeuwen in Keizershof

Actueel 749 keer gelezen

Pijnacker - Op vrijdag 7 februari organiseert de vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker (NMP) een lezing over meeuwen. 

Meeuwen zijn misschien wel de lastigste vogelfamilie om op naam - en op leeftijd - te brengen. Niet alleen hebben we in Nederland twaalf verschillende soorten meeuwen, die soorten zien er in de eerste jaren van hun leven ook nog eens heel verschillend uit. Geen makkelijke klus om deze mooie vogels uit elkaar te houden. Merijn Loeve kan dat wel. 

Daarom heeft hij samen met fotograaf Ruurd-Jelle van der Leij begin 2019 de Nederlandse Meeuwengids gemaakt. Aan de hand van dit boekje worden we wegwijs gemaakt in ‘het meeuwendoolhof’. Natuurlijk zullen niet alleen de uiterlijke kenmerken worden behandeld. Ook de levenswijze van meeuwen komt aan bod, geïllustreerd met grappige weetjes en anekdotes.

De lezing is gratis voor alle belangstellenden. De lezing start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in de grote zaal van het Welzijnscentrum Keizershof aan de Floralaan 102 te Pijnacker. Svp aanmelden via activiteit@nmpijnacker.nl o.v.v. naam en aantal personen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant