Koor en orkest op de foto. (foto: Victor van Leeuwen)
Koor en orkest op de foto. (foto: Victor van Leeuwen)

Mooi jubileumconcert Cantores

Actueel 696 keer gelezen

Na 5,5 jaar was het voor het koor Cantores Amatores de hoogste tijd om het vijfjarig bestaan te vieren. Dat gebeurde vrijdag 31 januari in de Joannes de Dooperkerk in Pijnacker. Het dak zit daar goed vast, anders was het gesneuveld.

Met begeleiding door een virtuoos strijkkwintet, een exquise pianist, een puike fluitist en een stoere slagwerker ging het koor behoorlijk los met een veelzijdig programma. The Fiddler on the Roof en My Fair Lady waren net voor en net na de pauze de kernstukken. Vooral tijdens Fiddler on the Roof leefde het strijkkwintet zich uit. Het concert begon met het Afrikaans klinkende Kayama en daarna traden de mannen binnen met een noordelijk ijshakkerslied als opwarmer.

De tweehonderd bezoekers – meteen een record – genoten van acht uur tot voorbij half elf met volle teugen. Ronduit jammer was dat er door de toeloop te weinig programmaboekjes waren. Dat gaat de volgende keer beslist anders: die volgende keer is zaterdag 27 juni, ook weer in de RK-kerk aan de Oostlaan. Dan is er Let’s Dance inclusief dans door Pop Up Dance en De Dansacker. Meezingen kan vanaf vanavond, woensdag 5 februari, 20.00 uur in de bovenzaal van het Parochiehuis. Loop gerust binnen of mail eerst even: secretariaatcantores@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant