Jan was een actieve sportvlieger.
Jan was een actieve sportvlieger.

Markante Pijnackernaar Jan Das overleden

Actueel 3.606 keer gelezen

Jan Das is na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Deze markante Pijnackernaar stond sinds de jaren-50 aan de leiding van het Pijnackerse electrotechnische installatie bedrijf. 

Hij verzorgde de verlichting en stroomaansluiting bij vele woonhuizen en bedrijven in Pijnacker. Maar hij werkte ook voor grote opdrachtgevers zoals TNO en TU Delft. Voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij zorgde hij voor de kathodische bescherming van olie- en gasleidingen door heel het land.

Als actief sportvlieger was hij sinds 1964 lid van het eerste uur van de Vliegclub Rotterdam. Nadat hij een brief aan de koning had gestuurd in 2013, werd zijn ‘koninklijke wens’ gepubliceerd dat ouderen meer betrokken zouden worden om kennis over te dragen aan kinderen op de basisschool. Zelf gaf hij op zijn 80e nog regelmatig technieklessen aan kinderen, en leerde hij ze hoe stroom werkt en hoe windmolens en zonnepanelen energie kunnen opwekken.

Altijd een oplossing
De laatste jaren leefde hij in goede gezondheid voor zijn kinderen en kleinkinderen. Jan was een actieve zeiler, sportvlieger, knutselaar met altijd een oplossing en uitvinder. Hij zou de komende maand 90 zijn geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant