Logo telstar-online.nl
Foto: Vincent Lee
Foto: Vincent Lee
GRATIS

Open dag boulderen bij Revolt

  •   keer gelezen

Op zondag 26 januari is het open dag bij de Revolt Boulderhal in Delft. Iedereen kan lekker komen boulderen of onder begeleiding kennismaken met de sport, clinics volgen en Nederlandse topklimmers in actie zien.

’s Middags wordt de hal, die al sinds 2 januari open is, officieel geopend door Rudmer Heerema. Hij is VVD woordvoerder Sport en Onderwijs in de Tweede Kamer en al vele jaren groot voorvechter van een goed sportklimaat in Nederland. 

Kennismaken met boulderen
Boulderen is klimmen van korte routes – boulders – op wanden van ruim 4 meter hoog. Het is een sport voor iedereen. Je hebt er niets voor nodig, alleen klimschoentjes als je wat vaker gaat boulderen. De Revolt Boulderhal heeft gemakkelijke boulders voor beginners en moeilijke tot extreem moeilijke voor gevorderde boulderaars.

Op de open dag kan je gratis komen boulderen en ontdekken of deze sport iets voor jou is. Tijdens kennismakingslessen krijg je uitleg over boulderen en klim je je eerste routes. Daarna kan je door blijven boulderen en mensen van de hal aanschieten voor tips.

Snel groeiende sport
Boulderen is een van de snelst groeiende sporten van Nederland. Ook internationaal wordt het snel populairder. Deze zomer is het voor het eerst te zien op de Olympische Spelen van Tokyo.

Jörg Franken, bedrijfsleider en coach van het Revolt Climbing Team: “voor veel mensen is boulderen een toegankelijke, uitdagende en sociale sport, die je met een groepje kunt doen of in je eentje. Met een groepje probeer je om de beurt wie een boulder kan toppen of hoe je een bepaalde beweging moet maken om verder te komen in de route. Er is uitdaging, er is competitie - wie topt welke boulder als eerste? - maar je doet het toch vooral met elkaar. Na afloop kan je nog wat blijven drinken in het café van de hal.”

Topboulderaars in actie
De Revolt hal is ook een echte topsport-boulderhal. Op de open dag kan je Nederlandse toppers aan het werk zien. Jörg Franken: “enkele klimmers van het Revolt Climbing Team zitten ook in het Nederlands Team en doen mee aan internationale wedstrijden. Sommigen trainen in onze hal al voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs! Voor hen is de Revolt Boulderhal de ideale trainingslocatie omdat er veel internationale stijl boulders in zitten, vooral op de wedstrijdwand. Verspreid over de hal zitten heel veel van zulke nieuwe stijl boulders, zoals wij ze noemen.”

Nieuwe stijl boulders
Deze nieuwe stijl boulders zijn vooral uitdagend voor gevorderde boulderaars. Ze vereisen kracht, lenigheid en techniek en het is vaak niet meteen duidelijk hoe je als klimmer de grepen moet vastpakken en met welke bewegingen je de top kan bereiken. Op de open dag geven Revolt teamleden clinics nieuwe stijl boulders klimmen. Hoe kan je de puzzel van de boulder oplossen, hoe moet je je lichaam bewegen en welke klimtechnieken moet je gebruiken om de top te bereiken? Bij een demonstratie laten de teamleden zien hoe spectaculair het klimmen van zulke boulders eruit kan zien.

Jeugdclub
De Revolt Boulderhal is begonnen met een jeugdclub voor jeugd van 8-17 jaar, waarvan de meest getalenteerden door kunnen stromen naar het Revolt Climbing Team. Hiermee wil de hal ook een opleidingscentrum worden voor bouldertalenten. Op de open dag is er een speciale proeftraining voor kinderen en jongeren die dit eens willen uitproberen.

NK boulderen in maart
Jörg Franken: “wij kijken ook al uit naar het Nederlands Kampioenschap Boulderen op 21 maart in onze hal. Hieraan gaan naar verwachting een aantal Revolt teamleden meedoen. Wij zijn trots dat we het NK zo kort na de opening kunnen organiseren en verheugen ons erop om de beste boulderaars van Nederland in actie te zien.”

Vlakbij Race Planet
De Revolt Boulderhal zit op de Kleveringweg 35, tegenover Race Planet. De officiële opening begint om 11:00 uur en vanaf 21:00 uur is het party time.

Ons webadres: www.revoltclimbing.com
Facebook: https://www.facebook.com/revoltclimbing
Wij zijn zelf vooral actief op instagram: https://www.instagram.com/revoltboulderinggym 

Meer berichten