Afbeelding

Johannesschool denkt aan zieke kinderen Sophia

Actueel 666 keer gelezen

Pijnacker - De leerlingen van de Johannesschool uit Pijnacker wilden graag laten zien dat ze in de donkere dagen voor kerst ook aan zieke kinderen denken die het minder fijn hebben dan zijzelf.

De Johannesschool heeft daarom, in samenwerking met De Vrienden van Sophia, een heuse lampionnenoptocht door de wijk Koningshof georganiseerd. De tocht vond plaats op 13 december, voorafgaande aan het kerstdiner op school. Vanaf 17.30 uur vertrok er een stoet met kleurrijke, zelfgemaakte lampionnen door de wijk. De leerlingen van groep 8 lieten middels Tableau Vivants (ofwel: levende schilderijen) het kerstverhaal zien onderweg.

Om de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis te steunen, konden de leerlingen zich laten sponsoren door hun ouders, familieleden en bekenden. De opbrengst van de Lichtjestocht komt ten goede aan de realisatie van het Sophia Kinderhersencentrum waarin onderzoek gedaan zal worden naar de werking van hersenen voor kinderen met aandoening van hoofd, hersenen en zintuigen. "Inmiddels kunnen we melden dat het prachtige bedrag van €2508,95 is opgehaald door de leerlingen. We willen graag alle sponsoren danken voor hun gulle giften", zo laat Rachel van der Vliet trots aan Telstar/Eendracht weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant