Ook de Casa-leerkrachten deden een foute kersttrui aan.
Ook de Casa-leerkrachten deden een foute kersttrui aan.

Heldendaad door leerlingen en leerkrachten Casaschool

Actueel 3.636 keer gelezen

Pijnacker - Leerlingen en leerkrachten van de Casaschool uit Pijnacker hebben vorig jaar een heldendaad verricht voor kinderen in nood tijdens Save the Children’s Foute Kersttruiendag.

Leerlingen van de montessorischool Casa hebben in hun foutste kersttrui geld opgehaald voor hun leeftijdsgenoten die opgroeien in oorlog of in armoede. Dit deden ze onder meer door een presentatiemiddag te organiseren over verschillende landen en culturen voor ouders, opa's en oma's. Maar liefst 115 leerlingen en leerkrachten deden mee aan deze actie.

Voor kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied of in armoede is de kerstperiode niets om naar uit te kijken. De magische tijd van twinkelende lichtjes, kerstballen, engelenhaar en kerstbomen tovert hun honger, kou, eenzaamheid en angst niet weg. Tenzij jij een heldendaad verricht in je foute kersttrui! Zo’n trui geeft namelijk superheldenkrachten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood. Daarmee bezorg je een kind een warme maaltijd, kleding, dekens, onderdak, hereniging met familie en de kans om te overleven.

Dankzij de Foute Kersttruiendag hebben de leerlingen iets goeds gedaan voor kinderen elders in de wereld in een periode die in Nederland vooral symbool staat voor warmte, gezelligheid en lekker eten. Kijk voor meer informatie op savethechildren.nl/held.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant