Afbeelding

Winterdorp op Raadhuisplein

Actueel 1.684 keer gelezen

Pijnacker - Het winterdorp komende zaterdag op het Raadhuisplein wordt muzikaal omlijst door het aspirantenorkest van muziekvereniging Excelsior Pijnacker. Rond 10:45 uur speelt het orkest vrolijke kerstmuziek. 

Het optreden is het debuut van de nieuw aangetrokken Spaanse dirigent, Santiago Casalta. Hij geeft sinds november enthousiast leiding aan het orkest. Overigens is er nog ruimte voor nieuwe muzikanten! Repetitie is maandagavond van 19:00 tot 19:50 uur in het Stanislascollege. Het Aspirantenorkest van muziekvereniging Excelsior Pijnacker heeft een nieuwe dirigent. Zijn naam is Santiago Casalta Ripollés.Santiago is op zijn 8e jaar begonnen op de trombone en speelde bij de lokale dorpsharmonie in zijn geboorteland Spanje.Hij is opgegroeid in Valencia en is 13 jaar geleden verhuisd naar Rotterdam om hier in Nederland zijn muzikale studie te vervolgen.Hij kijkt er erg naar uit om zijn passie en zijn muzikale ervaringen te delen met Excelsior.

Het Aspiranten Orkest heeft hij inmiddels leren kennen als een ambitieuze groep muzikanten en ziet dit orkest voor hen als een perfecte manier om de basis muziekvaardigheden onder te knie te krijgen en daarna door te kunnen stromen naar het grote orkest. Santiago vindt het een belangrijke voorstelling om de zichtbaarheid van het aspirantenorkest te vergroten binnen onze gemeente Pijnacker-Nootdorp waarmee de belangstelling zal gaan toenemen om deel te gaan uitmaken van deze fantastische muziekvereniging.Bent u na het lezen van dit bericht nieuwsgierig? Kom eens langs of speel mee. Het aspirantenorkest repeteert elke maandagavond van 19:00 tot 19:45 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant