Afbeelding
Ingezonden

Tijd voor verandering – leren van onze buren; in Rotterdam kan het!

Actueel 1.924 keer gelezen

Begin december 2019 kregen de inwoners van de gemeente Rotterdam een mooi cadeau van de Sint, of beter gezegd de AVR. De straten worden nog mooier want de PMD bakken in deze grote gemeente zullen allemaal verdwijnen. De AVR zal voortaan het plastic afval ophalen samen met het restafval. Omdat de AVR wel investeert in het gemakkelijk maken en beter scheiden van afval zullen zeer binnenkort dus de PMD bakken uit het straatbeeld verdwijnen.

Door PMD achteraf uit het restafval te halen kan er nu dus juist MEER PMD worden gerecycled. In Rotterdam wordt nu ongeveer jaarlijks twee kilo per inwoner PMD verzameld. Dit komt neer op 7% van het totale PMD afval. Door de installatie die de AVR heeft ontwikkeld zal er maar liefst 75% PMD worden gerecycled!

Waarom kunnen de Rotterdammers het wel en Avalex dit nu juist niet? Eigenlijk is de meest simpele oplossing dat we nu eindelijk eens zaken gaan doen met AVR. Schaalvergroting drukt de kosten en maakt het alleen maar makkelijker. Maar helaas de gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp laat zich graag in de luren leggen door Avalex en per 2020 wordt de afvalstoffenheffing ook nog wel met €35,- per huishouden per jaar verhoogd. Want ja, de tekorten bij afvalhobbyist Avalex moeten ook dit jaar weer met tonnen van uw belastinggeld worden aangevuld. Blijft toch vreemd dat u als inwoner afval moet scheiden maar voor al uw inspanningen juist de rekening krijgt. En wat te denken van alle dieselvrachtauto’s die straks met hoge snelheid dagelijks door uw wijk heen zullen denderen! 

Zou het niet eens tijd worden dat de verantwoordelijk wethouder nu eens echt een ‘eerlijk alternatief’ biedt en de inwoners geeft wat ze willen? Door de methode van de AVR te gebruiken krijgt u gewoon een rest en GFT-bak aan huis en brengt u glas, papier en klein chemisch afval naar de welbekende inzamelpunten. Zo komen er dus geen extra ondergrondse (en ook veel geld kostende) containers in uw wijk en blijft het afvalophaal beleid gewoon zoals het was.

Bizar genoeg wordt er door de gemeente zelfs extra geld uitgegeven aan het inhuren van ‘afvalcoaches’. Dit is een medewerker van Avalex (en geen BOA) die ongevraagd in uw afvalbak kijkt en zodra deze constateert dat u een ‘snippertje’ verkeerd in de bak hebt gegooid wordt uw bak rood gelabeld en staat u voor de hele buurt ten toon als potentieel milieuvervuiler, en als extra straf ledigen ze uw bak niet. Maar wie zegt dat u dat ‘snippertje’ er in hebt gegooid?

Dat turen in de afvalbakken mag simpelweg niet. De Autoriteit Persoonsgegevens keurt deze gang van zaken juist ten sterkste af. Het is zelfs inbreuk op uw privacy! 

Na deze opsomming van zaken en ook de vele andere artikelen die te vinden zijn op de webstek van Telstar-Online.nl is over Avalex/klikogate is het nu toch wel eens tijd dat u als inwoner een mooi Kerstcadeau krijgt van de gemeente. 

Gemeenteraad wordt eens wakker! Kijk naar onze buren en maak gebruik van hun kennis en kunde. Neem afscheid van belastinggeldverkwister Avalex. Voor slechts twee miljoen euro kunnen we af zijn van deze club. En dat geld dat hebben we ruimschoots mede dankzij de verkoop van de aandelen Eneco. 

Tijd voor actie! Link naar webstek gemeente Rotterdam.

Inwoner Pijnacker-Nootdorp

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant