De Romereizigers hebben het niet makkelijk, zeker niet op taalgebied.
De Romereizigers hebben het niet makkelijk, zeker niet op taalgebied.

Is a Roman Holiday nou wel zo leuk?

Actueel 330 keer gelezen

Pijnacker - ’t Speeltoneel 2, de oudste tieners, speelde vorig weekend op 1, 2 en 3 november ‘A Roman Holiday’ in het Parochiehuis. A Roman Holiday betekent overigens niet alleen een vakantie in Rome, maar ook ‘het leed dat komt kijken bij andermans vermaak’. En er kómt wat leed voorbij!

Alle spelers van de groep komen vrijwel constant aan bod in de verschillende scènes van A Roman Holiday, een stuk dat ze zelf ontwikkelden. De reis en het verblijf in Rome verlopen heel anders dan alle reizigers verwacht hadden, en eindigt zelfs verbijsterend met de overdosis van een van de leerlingen die op schoolreis waren.

Het stuk bestaat uit verschillende korte scènes waarin een Romereis vanuit verschillende gezichtspunten wordt gespeeld. Nooit zal deze recensent nog zonder mededogen langs de bagagescanners op Schilhol lopen. Wat een hel!

Wat opviel in het stuk waren de originele vondsten, de stand up comedian die een kruising leek tussen Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek, en de geweldige accenten die ze allemaal onder de knie hadden, maar die vooral bij Carly Duijvestijn als Japanse wel heel goed uit de verf kwam.

A Roman Holiday, gezien op zondagmiddag 3 november in het Parochiehuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant