Afbeelding

Tandartspraktijk Keijzershof heeft aan alles gedacht

Algemeen 3.269 keer gelezen

Pijnacker - Door zijn ervaringen tijdens zijn opleiding en stages bij verschillende praktijken, wist Jeffrey Knip al gauw dat hij zijn eigen praktijk wilde beginnen. In april  2018 was het zo ver. Hij vond een winkelpand met 240 vierkante meter vloeroppervlak in het wijkwinkelcentrum aan het Hoefbladplein in Keijzershof. Gewoon tussen de bloemenzaak MR Flowers en de Opticien. Het waren twee panden naast elkaar, die al leeg stonden vanaf de opening van het winkelcentrum. Ze hebben nu dus een mooie bestemming gekregen.

Keijzershof is aan de overkant van de spoorlijn, gezien vanaf de plek waar Jeffrey met zijn ouders Eric en Sandra en zijn zusje Denise zijn jeugd doorbracht. Dat gebeurde namelijk in Klapwijk. "Ik zie de mooie polders die je hier toen had nog voor me", aldus de oud-leerling van De Tweemaster en De Bonte Tol.

Al redelijk vroeg in zijn jeugd wist de dertig jaar jonge Jeffrey dat hij in het vakgebied van de tandarts wilde gaan werken. Na de middelbare school op het Dalton in Voorburg studeerde hij eerst vier jaar Mondzorgkunde en besloot toen een zesjarige studie Tandheelkunde er aan toe te voegen.

Vanwege die studie Mondzorgkunde kon hij de Tandheelkunde-bachelorperiode bekorten van drie naar één jaar, zodat hij in totaal na vier jaar Tandheelkunde afgestudeerd was. Uitgeleerd ben je als tandarts nooit. Op dit moment is de intussen in Nootdorp wonende Jeffrey bezig met een studie Implantologie. Hij wil in alles top of the bill zijn, qua kennis, kunde en apparatuur.

3D CBCT scanner
Met veel elan vertelt hij over een nieuw apparaat, de zogeheten CBCT-scanner, waarmee het 'werkgebied' van de tandarts helemaal driedimensionaal in beeld wordt gebracht: de kaak, het gebit maar ook de zenuwen die er lopen. Daardoor kan de behandelend tandarts bij het aanbrengen van een implantaat straks van tevoren digitaal plannen waar, hoe diep en onder welke hoek hij/zij moet boren om het implantaat op een ideale manier aan te brengen zonder 'onderweg' iets te raken en natuurlijk om te onderzoeken of er voldoende bot aanwezig is.

Jeffrey heeft op veel plekken veel geleerd en goed gewerkt, maar altijd mankeerde er wel iets aan. En dus wilde hij al jong een eigen praktijk opzetten waarbij echt alles klopte. De beste mensen, de beste apparatuur, de beste dienstverlening, maar ook de beste werkomgeving.

En dus bevat Tandartspraktijk Keijzershof een compleet systeem van luchtbehandeling waarbij de behandelruimtes vier keer per uur volledig worden ververst. Bovendien wordt de buitenlucht door middel van HEPA-filters zo gefilterd dat kwalijke bestanddelen niet binnenkomen. De typische tandartsgeur die je vaak ruikt bij tandartsen is afwezig. Je ruikt een frisse (hamam)geur, die mensen rustig maakt.

Uniek wachtkamersysteem
Als enige tandartspraktijk in Nederland – voor zo ver bekend – heeft de praktijk in Keijzershof een uniek wachtkamersysteem met vijf persoonlijke ruimtes die de namen van de diverse waddeneilanden dragen. Alleen dat al associeer je met frisse wind, bruisende zee en zuiver zand.

"Mensen vinden het heel prettig om even op zichzelf te zijn in plaats van in een volle wachtruimte waar je een bekende tegenkomt en met je zere mond moet vertellen wat er met je aan de hand is. In de vijf wachtruimtes hangt een tv-scherm waar mensen even naar hun favoriete Netflix-serie kunnen kijken zo lang ze nog niet aan de beurt zijn. Mensen vinden het heel prettig. Het werkt perfect, vooral voor kinderen die moeten wachten. Behalve Netflix hebben we ook Spotify. De meeste mensen vinden het prettig om tijdens de behandeling lekkere muziek te horen. Het heeft allemaal met beleving te maken. We willen het bezoek aan de tandarts voor iedereen zo prettig mogelijk zijn."

Tandartspraktijk Keijzershof is voor algemene tandheelkunde, kindertandheelkunde en alles wat daar bij aan mondhygiëne en tandtechniek naar voren komt, maar het breed samengestelde team wil zich vooral ook onderscheiden als specialistische praktijk. En daarnaast ligt de nadruk op extra aandacht op het gebied van kindertandheelkunde. Daarbij wordt gewerkt met de Gewoon Gaaf preventiemethode. Op de prachtige site van de praktijk lees je er meer over.

Site
Ook de site toont aan dat we het niet over een gemiddelde praktijk hebben. De informatie wordt ondersteund met foto's en korte filmpjes. Het team wordt volledig voorgesteld met per persoon de verschillende kwalificaties. Het team is jong op één persoon na. Dat is een heel ervaren Tandarts van 67 jaar, Koos Leertouwer, die Jeffrey nog meemaakte als docent tijdens een van de opleidingen. Koos vindt het vak nog zo geweldig dat hij nog niet van stoppen wil weten. 

De teamleden willen het de snel groeiende groep patiënten zo aangenaam mogelijk maken. Voor iedere patiënt wordt ruim de tijd genomen. Ook speelt de extra persoonlijke aandacht en meedenken met de wensen van de patiënt een belangrijke rol. De service gaat ook op voor de openingstijden. Op maandag en woensdag is de praktijk ook 's avonds geopend. Voor mondhygiëne en kindertandheelkunde zelfs op de zaterdag.

Verdoving
Voor de verdoving wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van de Quicksleeper 5. De speciale techniek die kan worden uitgevoerd werkt snel, gericht en pijnloos voor de patiënt. De professionele manier van werken, de hele entourage met de modernste apparatuur en de service van Tandartspraktijk Keijzershof; het zijn elementen die aanspreken. Na anderhalf jaar tijd zijn er al 2.400 patiënten. Ze komen niet alleen van dichtbij maar overal vanuit de regio door goede mond-tot-mond reclame. Gezien de flinke omvang van de praktijk en het aantal behandelkamers zijn er nog volop doorgroeimogelijkheden.

Tijdens de middagpauze vertelt Jeffrey Knip even zijn verhaal en intussen nuttigen de aanwezige teamleden op ontspannen wijze de lunch. Vervolgens gaat iedereen weer geconcentreerd en gefocust aan de slag. Jeffrey tot slot: "Tandarts is een schitterend vak met ontzettend veel mooie kanten. Een vak ook dat voortdurend in ontwikkeling is. Het is een mooie combinatie van kennis en vaardigheid, waarbij de nieuwste en de beste apparatuur van pas komt. Daar investeren we volop in. Ik geniet iedere dag van dit werk en voel me hier helemaal op mijn plek."

Tandartspraktijk Keijzershof
Hoefbladplein 3 - 5
2643 KD Pijnacker
015-3647881
contact@tandartspraktijkkeijzershof.nl
www.tandartspraktijkkeijzershof.nl

Uit de krant