Afbeelding

Ronald McDonald Huis Den Haag bestaat 20 jaar

Algemeen 820 keer gelezen

Op dinsdag 22 oktober 2019 bestond Ronald McDonald Huis Den Haag 20 jaar. Al deze jaren is het Huis een tijdelijk thuis voor ouders van zieke of te vroeggeboren kinderen die in het Juliana Kinderziekenhuis verblijven. Het Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven je hoofd. Hier kom je tot rust in roerige tijden.

Het huis heeft 6 slaapkamers met een eigen badkamer en toilet, een woonkamer, keuken, wasruimte, serre en dakterras. Ouders kunnen met de lift of trap snel bij hun kind "beneden" zijn; een fijne gedachte... zowel voor het kind als de ouders. In het Huis zijn alle faciliteiten zo dat het dagelijks leven enigszins normaal kan doorgaan. Broertjes en zusjes zijn welkom evenals visite.

Net als thuis, zorgen ouders voor het eigen gezin. Ze doen zelf de boodschappen, koken zelf en houden hun eigen slaapkamer schoon. Het Huis wordt geleid door een klein managementteam en ondersteund door circa honderd vrijwilligers. Zij ontvangen de ouders, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat het Huis schoon en gezellig is. De vrijwilligers zijn er zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Zonder hun inzet zouden de Ronald McDonald Huizen niet kunnen bestaan.

WORD DONATEUR

Maandag 14 oktober is het jubileum gevierd in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Gepast, gesponsord en hartverwarmend. Alle aanwezigen hebben in de afgelopen 20 jaar iets voor het Huis betekent. Door deze bijzondere verbintenis was het een avond om nooit te vergeten.

Ronald McDonald Huis Den Haag is afhankelijk van giften en donaties. Mede dankzij de steun van particulieren en bedrijven kan de ouderbijdrage voor een overnachting worden teruggebracht naar € 15,-per kamer. De werkelijke kosten zijn echter veel hoger. Jaarlijks logeren ruim 6.500 gezinnen in een van de twaalf Ronald McDonald Huizen, dichtbij hun zieke kind.

Telstar Online, Telstar Uitgerverij B.V. en Den Haag FM ondersteunen het Ronald McDonald Huis Den Haag met interviews op de diverse mediakanalen. Beluister hierboven (klik op de play-button) het radio-interview met Karlien Weerdenburg van het Ronald McDonald Huis Den Haag. Ze vertelde in het radioprogramma Dossier Mastenbroek uitgebreid over het huis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant