Afbeelding

Nieuwe vleugel voor Stanislascollege

Actueel 2.780 keer gelezen

Het Stanislascollege gaat een nieuwe vleugel aanbouwen om meer leerlingen te kunnen huisvesten. Dat zegt wethouder Peter Hennevanger. De nieuwe vleugel komt aan de zijde van waar nu de fietsenstalling is. Nu maakt het Stanislas gebruik van een aantal tijdelijke lokalen bij basisschool De Schatkaart.

De wethouder zei verder dat 't Kraaienest op het terrein van Ipse de Bruggen de huidige school daar gaat uitbreiden voor onder meer voortgezet speciaal onderwijs en dat daardoor de sublocatie Molenweg (achter Avalex) niet meer nodig is.

De Montessorischool CASA gaat in zijn geheel naar het scholencomplex in Koningshof. In Nootdorp wordt op termijn een totaal nieuw complex gebouw voor De Regenboog die nu deels in de oude school van de Winde is gevestigd. De openbare basisschool De Winde heeft nu één locatie aan De Poort, bij sportpark 's Gravenhof.

De nieuwe Regenboog wordt straks onderdeel van het zogenoemde Hart van Nootdorp. Dat betreft de locatie Brandweerkazerne en voormalige Klauterbeer aan de Julianastraat en de huidige Regenboogschool aan de overkant van de straat. Wethouder Van Kuppeveld meldde dat daar ook 80 gestapelde woningen worden gebouwd en een nieuwe sporthal in plaats van de Jan Janssenhal. Eind oktober is er een informatie-avond over de plannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant