Geertje Witte en Johan Camijn van Telstar Print bij de drukpers waar het boekje vakkundig werd gemaakt.
Geertje Witte en Johan Camijn van Telstar Print bij de drukpers waar het boekje vakkundig werd gemaakt.

Geertje schrijft kinderboek over Indiase Bili

Actueel 880 keer gelezen

Geertje Witte uit Pijnacker heeft een bijzonder kinderboek geschreven. Het waargebeurde verhaal over de kat van haar zoon Gert staat hierin centraal. Het boek is voorzien met tekeningen van haar andere zoon Mark-Jaap.

"Mijn zoon Gert ging jaren geleden met zijn vrouw op reis naar India. Toen hij neerstreek in een dorpje, kwam hij een katje tegen. Het beestje bleef maar achter hem aanlopen. Ze probeerde hem min of meer af te schudden, maar de kleine kat klampte zich vast aan zijn been. Er zat niets anders op dan hem mee te nemen naar het hotel", vertelt ze.

Wat volgde was een spannende reis, waarin de kat, die inmiddels was omgedoopt tot 'Bili' (dat betekent kat in India, red.) werd 'meegesmokkeld' door de douane. Eenmaal thuis in Berkel maakte de jonge kat kennis met hond Puk en kat Pollux. Ze werden vrienden voor het leven. Op een dag spelen de twee vrienden bij de Randstadrail en dat wordt Pollux fataal. Bili heeft groot verdriet en wordt getroost door Gert en zijn vrouw, die inmiddels in verwachting is!

Van Atten
Het levensverhaal met een lach en een traan is vormgegeven door Sabina Hoekstra en gedrukt door Telstar Print. Directeur Johan Camijn overhandigde onlangs het eerste exemplaar aan Geertje. Het boek is te koop bij Boekhandel van Atten aan het Emmapark in Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant