Hanneke van de Gevel opent het hotel. (foto: Martien Kalkman)
Hanneke van de Gevel opent het hotel. (foto: Martien Kalkman)

Wethouder onthult bijenhotel in buurttuin Pijnacker Noord

Actueel 966 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs onthulde wethouder Hanneke van de Gevel in de buurttuin van Pijnacker Noord het nieuwe grote bijenhotel. Het hotel is ontworpen en gemaakt door medewerkers van zorgkwekerij Bloei.

Samen met leerlingen van groep 3 van de Josephschool onthulden de makers het bijenhotel. Hierna presenteerden de mensen van de buurttuin voor iedereen een roggebroodje met honing en zaaiden de kinderen winterrogge voor volgend jaar. Ook was er limonade gemaakt van bessen uit de buurttuin.

De buurttuin is een initiatief van de wijkvereniging Pijnacker Noord. In de winter wordt er door vrijwilligers gewerkt op zaterdagochtend vanaf 10:00 uur. De tuin is te vinden aan het wandelpad tegenover Thorbeckelaan 86, achter de Cort van der Lindenflat.

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 procent van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango's. Ook groenten zoals courgettes, paprika's, avocado's zouden verdwijnen zonder de bij. Daarom is er een rijke habitat nodig met stuifmeel- en nectarbronnen voor de hommels, solitaire bijen en honingbijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant