Logo telstar-online.nl

Kerstmarkt Driesprong een wereld van wonderen

  •   keer gelezen

World of Wonder. Dat is de titel van de Kerstmarkt van De Driesprong. Die is legendarisch. De hele zomer – dertig graden buiten of niet – zijn ze bij het tuincentrum op het kruispunt van de Katwijkerlaan, de Stationsstraat/Zoetermeer en de Berkelseweg bezig met de voorbereidingen. De laatste weken werken er twintig tot 25 man/vrouw aan mee.

Op zaterdag 5 oktober was de feestelijke opening en toen gingen eerst de medewerkers een loopje maken over de 2.500 vierkante meter grote kerstmarkt. De kerst neemt in deze periode van het jaar een kwart van het tuincentrum in beslag. Het bijzondere is dat de mensen van De Driesprong met een paar collega's hun eigen inkoop doen in China.

Albert van der Velden vertelt tijdens de rondgang over de Kerstmarkt dat ze volgende week alweer  in China 'inkopen' gaan doen daar voor de Kerstmarkt van 2020. Kun je nagaan. En doordat De Driesprong de inkoop in eigen hand houdt grotendeels, heeft men niet alleen een uniek pakket maar kunnen ook de prijzen heel scherp worden gehouden.

Het thema World of Wonder is niks te veel gezegd. De hele wereld komt voorbij bij de Kerstmarkt van De Driesprong. Niet alleen qua publiek maar ook qua product. Het loopt uiteen van het (nog) koude Antarctica tot de warme jungle van Afrika.

Qua kerstmode mag en kan alles. Warme kleuren zoals rood en goud zijn een paar jaar uit de running geweest maar nu weer volop aanwezig. De kunstbomen worden steeds mooier en natuurlijker en zijn vaak al helemaal voorzien van licht en daarbij zijn de variaties ook heel groot. Van heel warm tot iets minder warm licht en natuurlijk zo veel mogelijk ledlicht.

Terwijl we een wandeling maken en Albert onderweg van alles vertelt en uitlegt, vragen we wanneer nu de grootste drukte te verwachten is. "Dat is in het westen van het land anders dan in het oosten", zegt Albert. "In het oosten bepalen de Duitsers het. Daar is het voor Sinterklaas al ontzettend druk maar in het westen van het land is het na Sinterklaas ineens booming. Daar spelen we op in door vanaf 6 tot 20 december iedere avond, behalve het weekend, tot 21.00 uur open te zijn. Zaterdag en zondag zijn we natuurlijk wel overdag open. Zeker in de week na het vertrek van de Sint kun je dan hier over de hoofden lopen. Dan moet het echt gebeuren."

De Driesprong staat er ook om bekend dat er in de periode voor de kerst heel veel bussen met bezoekers langs komen om de Kerstmarkt te bekijken en ervan te genieten. "Het nam de laatste jaren wat af maar nu is ook dat weer booming. Er komen er flink wat meer dan vorig jaar."

Natuurlijk is iedereen welkom in het altijd gezellige tuincentrum met zijn eigen specifieke knusse karakter dat ook grotendeels wordt bepaald doordat het niet zo hoog is. Verder speelt dus het unieke assortiment een rol mee. Albert vertelt nog dat de parkeercapaciteit van De Driesprong is verdubbeld van 250 naar 500 plaatsen. Aan de overkant van de weg is een extra parkeerterrein gekomen.

De Sint is al genoemd en voordat de Sint komt is het ook nog Halloween. Daarom kunnen kinderen komende week tijdens hun Herfstvakantie iedere dag terecht voor een gratis workshop 'Pompoen Lantaarn' maken. Kijk even op de site van De Driesprong voor de tijd en de aanmelding. Zo gaat alles gezellig door bij De Driesprong!

Tot slot nog: aan de Kerstmarkt is een goed doel verbonden. Mensen kunnen in wensput 'een donatie storten' voor de Stichting Stop Hersentumoren.

Meer berichten