[OPEN DAG 9 NOVEMBER] Vermogen in Balans groeit evenwichtig
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
OPEN DAG 9 NOVEMBER

Vermogen in Balans groeit evenwichtig

  •   497 keer gelezen   Actueel

Vijf jaar geleden voelden drie beleggingsadviseurs zich niet meer thuis in hun eigen wereld. Ze vonden dat de klant – de mens als persoon – niet meer voldoende centraal stond in de dienstverlening. Huisregels en juridische voorwaarden waren te dominant geworden. Ze besloten voor zichzelf te beginnen vanuit hun eigen idee van dienstverlening, service en toepassing van hun kennis en kunde. Dat leidde tot het vermogensbeheerbedrijf 'Vermogen in Balans'.

We zijn nu ruim vijf jaar verder en de drie heren vinden het een goed moment om eens even stil te staan bij de afgelopen vijf jaar en tegelijk vooruit te kijken naar de volgende vijf jaar.

De drie heren zijn: Gregor Pak, Peter Roos en Tom Spaan. De volgorde waarin hun namen worden genoemd is willekeurig, het alfabet even buiten beschouwing gelaten. Ze zijn alle drie even belangrijk en vullen elkaar iedere dag aan bij de uitoefening van hun vak: het zo evenwichtig en gunstig mogelijk beleggen voor een nog steeds groeiend aantal klanten, in het Oostland maar ook daarbuiten.

Ze doen het vermogensbeheer voor individuele personen, gezinnen, maar ook voor stichtingen, organisaties en bedrijven. De ondergrens ligt bij een ton te beleggen vermogen. Voor kleinere bedragen hebben de mannen een concept met de naam RendemUnt.

Het gaat nu echter om Vermogen in Balans. De drie mannen vertellen in hun prachtige kantoor in de Villa Eijsberg in de Dorpsstraat in Nootdorp dat ze geen seconde spijt hebben gehad van de stap die ze vijf jaar geleden maakten. Vanaf dag 1 voelden ze zich als een vis in het water. Ze konden weer helemaal vanuit hun eigen persoon en vakkennis en kunde dienstverlenend bezig zijn, door te werken en te redeneren vanuit de persoon en de persoonlijke wensen van de klant.

Om zo te kunnen werken, dien je als adviseur die persoon en zijn wensen te leren kennen. Je kunt pas goed en evenwichtig adviseren en werken, als je de persoon kent en diens instelling en voorkeuren. Het doel is altijd: verantwoord en evenwichtig beleggen, gericht op optimaal rendement binnen de grenzen die je met elkaar afspreekt. Het gaat daarbij vooral om vertrouwen en ontzorgen: de opdrachtgever moet het met een gerust hart aan de specialisten kunnen overlaten en dat kunnen ze ook.

Bijna zonder uitzondering was er in de afgelopen vijf jaar steeds een klik tussen de potentiële opdrachtgever en de mensen van Vermogen in Balans. Slechts een heel enkele keer kwam het niet tot een overeenkomst. Bijna altijd wel en dat zegt wat over Vermogen in Balans en het team.

Ze zijn ook ontzettend blij met hun huidige sfeervolle en prachtig gesitueerde kantoor in de Dorpsstraat. Een rustige vertrouwenwekkende omgeving waar het heerlijk werken en ook goed toeven is voor de klant.

Het moet allemaal kloppen, zegt Peter Roos. Hij is de meest flamboyante van de drie. Iemand die perfectionisme koppelt aan de drang om te blijven innoveren. Gregor Pak is de beleggingstechneut. Die weet bij wijze van spreken nog uit zijn hoofd hoe hoog het aandeel van Philips stond op 8 februari 2015. Tom Spaan is de meest bedachtzame, de man die tijdens gesprekken net die vraag stelt waar een ander nog even niet aan gedacht had. Een beetje het geweten van Vermogen in Balans. Het geweten zijn ze alle drie. Ze doen geen moment onverantwoorde dingen en gaan steeds uit van de afspraken die met de opdrachtgever gemaakt zijn.

Beleggen doe je altijd vanuit de achtergrond van de totale financiële situatie van de persoon, de organisatie of onderneming. Alles moet altijd in balans. Natuurlijk zijn de drie beleggers voortdurend alert op de ontwikkeling van de markt. Zeker Gregor wijkt geen seconde van zijn scherm. Altijd is minimaal een van drie standby. Zeker in de huidige grillige en roerige markt is het zaak voortdurend alert te zijn.

Gregor, Peter en Tom zijn heel blij met het vertrouwen dat ze de voorbije vijf jaar hebben gekregen. Op dag 1 waren ze qua portefeuille totaal blanco. Ze hebben het vanaf de grond opgebouwd en een heel mooi klantenbestand zien groeien. Ze willen het vertrouwen van de klant terugbetalen door binnenkort een leuk feestje te geven, aan de overkant, bij het kwaliteitsrestaurant Calva. Daar wordt het eerste lustrum van Vermogen in Balans gevierd.

We zouden het nog even over de tweede vijf jaar hebben: de heren zijn van plan op de huidige voet door te gaan en hebben er alle vertrouwen in dat de groei in alle opzichten door gaat. Maar wel steeds vanuit het principe waarmee ze op 1 juli 2014 van start gingen: de klant  met diens verhaal en persoonlijke wensen staat 24/7 centraal.

Vermogen in Balans organiseert een open dag op zaterdag 9 november 2019 van 12.00 tot 15.00 uur in de Dorpsstraat 19 Nootdorp.

Vermogen in Balans
Adres: Villa Eijsberg
Dorpsstraat 19
2631 CR Nootdorp
015 – 711 27 32
info@vermogen-in-balans.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>