(foto: Nel Giorgi)
(foto: Nel Giorgi)

Woensdag natuurexcursie door Groenzoom

Actueel 455 keer gelezen

Pijnacker - Op woensdag 9 oktober aanstaande kunt u deelnemen aan een wandelexcursie in De Groenzoom. Beheerder Cor Noorman begeleidt de excursie en vertelt u over de planten en dieren die u in dit jaargetijde tegenkomt in het natuurgebied. Ondanks dat het herfst is, staan er nog diverse planten in bloei waarop bij zonnig weer nog een aantal soorten dagvlinders, hommels en zweefvliegen zijn te zien.

Ook op vogelgebied is genoeg te beleven. Zo verblijft momenteel een koereiger en een aantal kleine zilverreigers in het gebied, soorten die in ons gebied zeldzaam zijn. Er zullen twee wandelingen plaatsvinden: de eerste wandeling start om 13.00 uur en de tweede start om 15.00 uur. Aanmelden kan via beheer@degroenzoom.nl.

Verzamelpunt en aanmelden
De excursie gaat te voet over (half)verharde paden, duurt maximaal anderhalf uur en is gratis. De wandeling op woensdag 9 oktober start om 13.00 uur en 15.00 uur. Het verzamelpunt is Keulseweg 46, 2641 PK Pijnacker. We willen bezoekers vragen om op de fiets te komen omdat parkeergelegenheid schaars is. Wilt u mee op pad? Meld u aan door een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Hondenbezitters wordt vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen. Tip: Neem een verrekijker mee en zorg voor stevige wandelschoenen!

De Groenzoom
De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 560 hectare dat ligt in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en wordt ten noorden begrensd door Zoetermeer-Rokkeveen. De Groenzoom was voorheen een gebied met veel glastuinbouw, maar is de afgelopen jaren doorontwikkeld voor recreatie, natuurontwikkeling en waterberging. De Groenzoom heeft het open karakter van een Hollandse polder met veel afwisseling van water, rietlanden, graslanden en veel houten landhekken. Beheercombinatie De Groenzoom bestaat uit BTL Realisatie en Groenaannemingsbedrijf Punt. BTL Advies verzorgt namens de beheercombinatie de ecologische begeleiding. www.degroenzoom.nl.

Uit de krant