(foto: Gerard de Hoog)
(foto: Gerard de Hoog)

Natuurexcursie vogeltrek Groenzoom

Actueel 542 keer gelezen

Komende zaterdag, 5 oktober, organiseert de vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker (NMP) een excursie over trekvogels. In de Groenzoom te Pijnacker gaan we kijken welke trekvogels overtrekken en uitrusten. Dit doen we onder begeleiding van ervaren vogeltellers.

Welke trekvogels we kunnen verwachten is in belangrijke mate afhankelijk van het weer. Op de grond en in het water vinden we vooral de vogels die het hele jaar door hier blijven en de vogels die al vanuit noordelijker streken hierheen getrokken zijn (eventueel op doorreis naar het zuiden). In de lucht verwachten we overtrekkende vogels te zien. Maar de natuur laat zich niet voorspellen. We gaan ervaren welke vogels zich laten zien en we laten ons verrassen.

Aanmelden en vertrekpunt excursie
Peter Elfferich en Peter Esselink, beiden lid van NMP, begeleiden u bij de excursie. De excursie is gratis voor leden en niet leden. We verzamelen om 8:30 uur bij de uitkijktoren van NMP. Deze vind u door vanuit de Mare in Tolhek over het fietspad de Groenzoom in te fietsen of te lopen. Daar ontvangt Peter Esselink ons en lopen we gezamenlijk verder de Groenzoom in. Neem uw verrekijker mee! De duur van de excursie is circa 2,5 uur. Aansluitend is er gelegenheid om bij De Soete Suikerbol nog iets te gaan drinken, voor eigen rekening. Aanmelden kan tot 4 oktober via activiteit@nmpijnacker.nl o.v.v. naam, telefoonnummer en aantal personen. Op vrijdagavond 4 oktober bekijken we het weerbericht en beslissen dan of de excursie definitief doorgaat. Wij laten u dit weten via de mail.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant