(foto: Ed Zandbergen)
(foto: Ed Zandbergen)

Aardbeienkas De Hoogse Wetering zo goed als leeg door hittegolf

Actueel 2.568 keer gelezen

Pijnacker - De wereldberoemde aardbeienkas "De Hoogse Wetering" aan de Hoogseweg in Pijnacker is zo goed als uitverkocht. Een bizarre situatie, maar dit komt door het extreem warme weer, vertelt Monique van Dijk.

"De opzet was om tot half oktober open te blijven om de aardbeien te verkopen, maar helaas. Het warme weer in juli en augustus heeft deze planning in de war gestuurd. Nadat we de nieuwe plantjes gepoot hadden in juli kwam er een hittegolf overheen, waardoor de trossen in de plant allemaal tegelijk uit de plant kwamen", zegt Monique.

"Toen de aardbeien in augustus gevormd waren kregen we weer te maken met een hittegolf waardoor de vruchten allemaal begonnen te kleuren. Als gevolg hebben we deze in een tijd van drie weken geoogst en zijn de planten nu zo goed als leeg is. De weinige aardbeien die we nog plukken leveren we aan de Plus in Pijnacker. Wij gaan ons best doen om de plant weer op orde te krijgen en om dan eind maart 2020 de aardbeien weer in de verkoop te hebben", besluit de tuinder.

Blijf hier op de hoogte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant