Noud Janssen kijkt of wethouder Frank Kuppeveld zijn punt op de juiste plek zet.
Noud Janssen kijkt of wethouder Frank Kuppeveld zijn punt op de juiste plek zet.

Wethouder zet punt achter restauratie

Actueel 1.500 keer gelezen

Nootdorp - Met een dikke rode punt zette wethouder Frank van Kuppeveld zaterdag jongstleden een figuurlijk een punt achter de restauratie van het hoofdaltaar van de Bartholomeuskerk aan de Veenweg in Nootdorp. Restaurateur Noud Janssen heeft met grote precisie ruim 900 uur aan de herstelwerkzaamheden gewerkt. De handeling van de wethouder was onderdeel van het Bartholomeusweekend waarmee de parochie traditiegetrouw het kerkelijk jaar opent.

Zowel op zaterdag als zondag bezochten enkele honderden mensen de kerk en de naastgelegen parochiezaal. Zondag verzorgden alle koren een sfeervolle eucharistieviering. Aansluitend was er een high-tea op het zonnige kerkplein. In de parochiezaal was de gebruikelijke tweedehands boeken-, cd- en dvdmarkt ten bate van het onderhoudsfonds van de kerk.

Op beide dagen verzorgden Noud Janssen en Ab Rolvink een rondleiding met uitleg. Boeiend was de powerpoint over de restauratie van het altaar en de film die gemaakt was met een drone. Vrijdagavond was er een zeer geslaagde vrijwilligersavond. De eerstvolgende activiteit van de kerk is in het weekend van 28 en 29 september als De Verbeelding te gast is. Dan is er een schilderijen- en beeldenexpositie met een boekenmarkt met speciale boeken. (RL)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant