Logo telstar-online.nl
Ward Posthuma neemt de cheque in ontvangst van Marry de Baat.
Ward Posthuma neemt de cheque in ontvangst van Marry de Baat.

Marry de Baat geeft 15.000 euro aan L.U.M.C. voor kankeronderzoek

  •   1613 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp/regio - Onlangs hebben Ward Posthuma (Reinier de Graaf) en Joost Vermaat (LUMC) een cheque in ontvangst genomen van Marry de Baat. De donatie van maar liefst 15.000 euro is bestemd voor wetenschappelijk kankeronderzoek in het L.U.M.C. te Leiden.

Marry de Baat heeft het bedrag bij elkaar gekregen door giften en donaties van mensen, de verkoop van allerlei leuke spulletjes zoals sieraden,  'hand made' baby truitjes, tassen, sjaaltjes, portemonnees, sleutelhangers, kleine poppetjes, autootjes en beestjes. Marry heeft voor de verkoop een eigen hoekje in het tuincentrum van haar man: GroenRijk De Wilskracht aan de Donau 119 in Leidschenveen (Den Haag).

Dit was maar liefst de zevende gift die Marry heeft gedaan ten behoeve van kankeronderzoek. Totaal heeft Marry nu al bijna 45.000 euro gedoneerd. Marry heeft zelf ook meerdere keren te maken gekregen met deze nare ziekte, en heeft drie keer een langdurige en zware behandeling moeten ondergaan. Daarop heeft ze besloten zich in te gaan zetten, en geld op te gaan halen voor meer onderzoek. Er is veel onderzoek nodig naar effectievere behandelingen met minder bijwerkingen. De donaties van Marry komen direct bij een wetenschappelijke onderzoeker terecht die er mee aan de slag kan gaan.

Heeft u zelf spulletjes over die u niet meer gebruikt en doorverkocht kunnen worden? Marry kan leuke spulletjes (sieraden, etc.) goed gebruiken voor de verkoop om zo nog meer geld op te halen voor kankeronderzoek. Ieder jaar doneert Marry de totale opbrengst van de verkoop aan het LUMC.

Meer berichten