Logo telstar-online.nl
Nick van der Poel won met een ongelooflijk nieuw parcoursrecord.
Nick van der Poel won met een ongelooflijk nieuw parcoursrecord.
Foto's

Nick van der Poel de grote man bij de Halve Marathon Oostland

  •   557 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Met een ongelooflijk nieuw parcoursrecord van 1.07.18 won Nick van der Poel zondag de zevende aflevering van de Halve Marathon Oostland voor Mike Teekens die drie minuten later binnenkwam.

Dat was weer een geweldige happening. In Pijnacker, maar ook in het centrum van Berkel waar de lopers weer doorheen gingen. Bij 't Vierkantje stond een blaaskapel en daar was de sfeer uitstekend. Jasper de Taeye won de 10 kilometer in 34.51 en Victor Gerardts de 5 kilometer in 14.24. De Halve Marathon Oostland is een gezamenlijke happening van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. In beide kernen is normaal gesproken een Kidsloop maar omdat er in Berkel en Rodenrijs al diverse andere 'kinderloopevenementen' waren, liepen de kinderen deze keer alleen door Pijnacker. Daar waren het er ook wat minder dan anders, zodat het totaal aantal deelnemers dit jaar 1.250 was. Vorig jaar waren dat er nog 1.600.

De organisatie mag dan streven naar 2.000; dat neemt niet weg dat 1.250 ook al heel mooi is. Het gaat niet alleen om kwantiteit maar ook om kwaliteit. Bij de diverse afstanden werden toptijden gelopen. Omdat de halve marathon, de tien en de vijf kilometer op verschillende tijden worden weggeschoten, is het finishen van de deelnemers één grote zee van lopers bij het Raadhuisplein in Pijnacker waar het de hele dag druk was. Ook na afloop bleef het nog lang gezellig, mede door het perfecte weer. Het was prachtig om te zien hoe de lopers en loopsters met rode konen en opgewonden stemmen stonden na te kaarten over hun sportieve prestaties. De organisatie had alles weer perfect voor elkaar. Natuurlijk geeft de voorbereiding stress, zeker als je eigenlijk 120 verkeersregelaars nodig hebt en het een hele toer is om de laatste twintig ter plaatse te krijgen. Uiteindelijk waren het er 107 en dat was te doen. In totaal zijn er 185 vrijwilligers bij het evenement betrokken. Een daarvan is speaker Bruun van der Steuijt. Bruun was weer geweldig op dreef.

In alle opzichten succes
Vlak voor de start hoorde hij dat wethouder Albert Abee van Lansingerland een van de deelnemers was, terwijl zijn collega, sportwethouder Ankie van Tatenhove, het startschot loste. Bruun vroeg of de heer Abee ook Financiën in zijn pakket heeft. De speaker zag natuurlijk een potentiële sponsor. Mede-organisator Piet Deken keek maandag met heel veel plezier terug op het evenement. "Het was in alle opzichten een succes. Natuurlijk heb je van tevoren en ook tijdens de dag nog de nodige spanningen. Je moet immers met z'n allen ervoor zorgen dat het overal goed en veilig is geregeld. Daar komt gewoon ontzettend veel voor kijken. Gaandeweg de dag zie je steeds meer lachende gezichten en opgestoken duimpjes en dan ga je zelf ook een beetje ontspannen. De echte ontspanning komt pas als ook de prijsuitreiking zonder problemen is verlopen. Het opruimen van alle spullen is dan nog een hele klus maar die volbrengen we dan lachend en fluitend", aldus Piet voor wie de HMO een familiezaak is. Echtgenote Carlien is er ook volop mee bezig. Op naar 2020 zeggen Piet en zijn mensen!

Meer berichten