Logo telstar-online.nl

PLUS Sabine Zondag steunt lokaal verenigingsleven

  •   986 keer gelezen   Actueel

PLUS Sabine Zondag is met haar supermarkt aan de Nootdorpseweg altijd op zoek naar lokale binding en verbinding. Zaterdag is de actie 'Spaar voor jouw vereniging' van start gegaan. Per tien euro aankoop krijg je een sponsorpunt die je meteen ten goede kunt laten komen aan een van de dertig deelnemende verenigingen.

Onder die dertig verenigingen is 10.000 euro te verdelen. De verenigingen hebben van tevoren al aangegeven waar ze het geld graag aan willen besteden. De Muziekvereniging Pijnacker, die zich heel lekker voelt in het nieuwe onderkomen boven De Ontmoetingskerk, wil graag muziekstandaards aanschaffen. De bridgeverenigingen denken aan een tv-scherm. En zo hebben ze allemaal een spaardoel. PLUS Sabine Zondag heeft al diverse plaatjesacties gedaan met de grotere sportverenigingen, zoals de HCP, Oliveo Voetbal, Avanti Korfbal en DSVP Voetbal. Met deze actie komen ook de kleinere verenigingen aan bod. Naast de 10.000 euro die te verdelen is, zijn er drie extra prijzen voor de best sparende verenigingen. Dat wordt berekend naar rato van het ledental. Die drie prijzen zijn: 750, 500 en 250 euro. In totaal is er dus 11.500 euro te besteden.

De actie loopt tot en met 26 oktober. In totaal dus zeven weken. De uitreiking van de prijzen is begin november. Sabine Zondag heeft zaterdag aan de deelnemende verenigingen promotiemateriaal uitgereikt. Dat was al een happening op zich bij de entree van de winkel waar vervolgens een totaalfoto werd gemaakt van alle vertegenwoordigers van de verenigingen. In principe was de actie voor Pijnacker, maar een paar bijzondere verenigingen/organisaties uit Nootdorp zijn daar aan toegevoegd, zoals SWIN, Stichting Wooninitiatief Nootdorp die op dit moment een wooncomplex bouwt voor jonge mensen met een verstandelijke beperking. Ook Dynamic Tennis doet mee omdat dit een nieuwe sport is die ook op Pijnacker gericht is. Een soort mix van tennis, tafeltennis en badminton. Heel leuk om te doen en gericht op alle niveaus en leeftijden.

Sabine Zondag roept iedereen op gezellig boodschappen te komen doen bij de PLUS. Ze vindt het prachtig om het verenigingsleven te steunen maar dat kan natuurlijk alleen als deze actie een 'plus' in de omzet laat zien. Natuurlijk is ze ook ondernemer en wil ze er zelf als bedrijf ook beter en wijzer van worden. Het mes snijdt aan beide kanten, zo moet je het een beetje zien. Het is wel grappig dat de familie Zondag altijd lokaal heeft ondernomen. De foto die onlangs in deze krant stond met Ton Zondag en een nog piepjonge Sabine op zijn arm, dateert van een gelijksoortige actiestart van zo'n 25 jaar geleden. "Een klant kwam aanzetten met die foto, toen we een informatie-avond hadden over de actie 'Spaar voor je vereniging'. Ontzettend leuk natuurlijk. Het zit in onze familie om zo professioneel, kwalitatief en scherp geprijsd mogelijk te ondernemen en tegelijk toch een dorpse gezellige winkel te blijven waar mensen zich prettig voelen, elkaar ontmoeten en blij weer naar huis gaan. Dat zit er gewoon in en dat is ons handelsmerk."

Tot slot de verenigingen in opsomming die aan de actie meedoen: Oratoriumvereniging Cantando, Stichting Woon Initiatief Nootdorp, DSVP, Club de Petanque Folâtre, Oliveo Gym, Pijnackerse Bridge Club, Muziekvereniging Excelsior, Vereniging Natuur en Milieubescherming Pijnacker, Avanti Korfbal, Oliveo Handbal, Zonnebloem Pijnacker, Muziekschool Pijnacker, Repair Café Pijnacker-Noord, Netwerk Volleybal, Oliveo Voetbal, Badminton Club Pijnacker, Pijnackerse Watervrienden, Kracht en Vlugheid Gymnastiek, Scouting Pijnacker, IJsvereniging Pijnacker, Shantykoor Schiehaven, Twirlteam Surprise, Muziekvereniging Haaglanden, Hobbyclub De Doewat, Tennisvereniging Pijnacker, Hockeyclub Pijnacker, Dyamic Tennis Nootdorp, Wijkvereniging Pijnacker-Noord. En op de valreep kwam daar op de fiets nog snel even bij: de Toerclub Pijnacker!

Voor Sabine Zondag is het ook weer een leerschool om te zien hoe rijk en gevarieerd het verenigingsleven hier ter plaatse is. "Sommige verenigingen kende ik niet of nauwelijks. Zo vind ik het bijvoorbeeld ontzettend mooi dat de natuur- en milieuvereniging meedoet. Maar goed, ik maak geen onderscheid tussen de ene en de andere vereniging. Ik gun ze allemaal het beste en ik gun de inwoners dat het lokale verenigingsleven nog heel lang zo sterk blijft als het is. Het zorgt namelijk voor binding en ontmoeting."

Meer berichten