Logo telstar-online.nl

Voorlichtingsavond over depressie

  •   600 keer gelezen   Actueel

Regio - Op dinsdag 24 september vindt in Leidschendam een voorlichtingsavond over depressie plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Wijkcentrum de Plint (Prins Frederiklaan 7) en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De avond is zeer geschikt voor naasten en/of familieleden van iemand met depressie.

Het is heel normaal om af en toe somber te zijn of nergens zin in te hebben. Maar sommige mensen hebben dit sombere gevoel al een paar weken en het grootste deel van de dag. Zij hebben nergens zin meer in, gebrek aan energie, slaapproblemen en kunnen zich vaak slechter concentreren. Ze zijn lichtgeraakt of pessimistisch en voelen zich schuldig of verdrietig.

Lukt het niet om deze gevoelens weg te krijgen en beïnvloeden ze het dagelijks leven? Dan is er misschien sprake van een depressie. Depressie is een ziekte die veel voorkomt. Iedereen kan het krijgen. Een depressie kan het leven en dat van de mensen in de directe omgeving erg beïnvloeden.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige daarom hoe het is om een depressie te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen voor naasten. Voor meer informatie: bel 070-4441264, mail preventie.ldzm@rivierduinen.nl of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda.

Meer berichten