v.l.n.r. Nienke Oldenhuis en Francis Bennis bieden vol trots de informatieve folder over Mantelzorg aan huisarts Sander Gransjean en praktijkondersteuner Lilian Maas aan.
v.l.n.r. Nienke Oldenhuis en Francis Bennis bieden vol trots de informatieve folder over Mantelzorg aan huisarts Sander Gransjean en praktijkondersteuner Lilian Maas aan.

Huisartsen krijgen nieuwe mantelzorgfolder

Actueel 1.639 keer gelezen

Bureau Mantelzorgondersteuning heeft een zeer heldere folder ontwikkeld waarin precies staat wat Mantelzorg is, wanneer je mantelzorger bent, waar informatie ingewonnen kan worden en wat de mogelijkheden zijn om mantelzorgers te ondersteunen. De folder werd door Francis Bennis en Nienke Oldenhuis van Bureau Mantelzorg Ondersteuning uitgereikt aan Sander Gransjean, huisarts en Lilian Maas, praktijkondersteuner, beide van Huisartsenpraktijk Emmapark.

"Wij zijn blij dat we deze folder aan kunnen bieden in onze ruimtes. Mantelzorgers krijgen steeds meer op hun bordje. Het is voor ons als huisarts heel fijn als wij weten wie van onze patiënten mantelzorg geven. Daar kunnen wij adequaat op inspelen met adviezen, informatie en zorg. Mensen hebben meer nodig dan ze denken."

"Vaak hebben mensen bij het verlenen van een zorgtaak het idee dat ze zelf het wiel uit moeten vinden. Samen met ons en Bureau Mantelzorg Ondersteuning hoeft dat niet. Samen kunnen we helpen mensen de juiste weg te wijzen. Voor iedereen geldt dat je moet durven vragen om hulp, om informatie, het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium", aldus Sander Gransjean.

Prachtige folder
Ook Lilian Maas sluit zich aan bij de woorden van huisarts Gransjean: "Ja, hoe eerder wij weten dat er zorg verleend wordt aan een dierbare, een kennis of een buurvrouw, hoe beter we kunnen helpen. Dat voorkomt dat de zorg te zwaar wordt en de mantelzorger overbelast raakt. Om een voorbeeld te noemen van respijtzorg vroegtijdig inzetten: In het begin van een langdurig zorgtraject is een momentje weg veel eenvoudiger dan wanneer de zorgvrager dat minder goed begrijpt en daar misschien niet meer aan kan wennen. Samen met ons, Bureau Mantelzorg Ondersteuning en het sociale netwerk om de mensen heen kunnen we gericht adviseren, informatie verstrekken en hulp inschakelen. Hoe dat werkt? Dat staat dus prachtig in deze folder."

Francis Bennis is blij met de reactie van Sander en Lilian: "Het is goed om te horen dat deze folder eraan gaat bijdragen dat mantelzorg nog meer bespreekbaar wordt. Het besef dringt steeds meer door dat zorgen voor een ander mooi is, maar dat hulp vragen heel normaal is. Want als je goed voor jezelf zorgt kun je nog beter voor een ander zorgen."

Exemplaar
De folder ligt in praktijken van zorgverleners, de apotheken, maar is natuurlijk ook verkrijgbaar bij Bureau Mantelzorg Ondersteuning. www.swop.nl/bmo. Of via info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl of 06-22470217.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant