Logo telstar-online.nl
Voor de laatste keer aan tafel.
Voor de laatste keer aan tafel.

Laatste soos bij het Rode Kruis

  •   811 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Het Rode Kruis in Pijnacker-Nootdorp heeft haar laatste soos gehad. Dinsdag 3 september konden de trouwe Nootdorpse bezoekers van de soos nog één keer naar het Parochiehuis in Nootdorp. Daar werd als afscheid een high tea geserveerd met aansluitend een bingo. In Pijnacker was eind 2018 al afscheid genomen van de drie soosonderdelen van het Rode Kruis. In Nootdorp kon men nog dit jaar van de soos gebruik maken.

Het beleid van het Nederlandse Rode Kruis is gericht op Noodhulp en niet meer op sociale activiteiten. In 2020 moeten alle sociale activiteiten van het Rode Kruis zijn ontmanteld. Dat wil zeggen, dat ze moeten zijn overgedragen aan andere organisaties of als zelfstandige organisatie verder gaan. Binnen Pijnacker-Nootdorp prijzen we ons gelukkig dat de SWOP en de Bibliotheek deze activiteiten onder hun vleugels nemen. De ouderen van Pijnacker-Nootdorp kunnen daar dus hun contacten blijven houden. In Nootdorp begint vanaf dinsdag 1 oktober in CulturA de soos en kunnen de gasten daar elke veertien dagen naar toe om hun soos voort te zetten. Josita Woesthuis van de SWOP kwam dit nog toelichten.

Er werd tijdens deze high tea tevens afscheid genomen van de vrijwilligers, die vanaf 2003 deze soos draaiende hebben gehouden. Initiatiefneemster van de soos in Nootdorp, Thea Mooijman, die ook een bestuursfunctie in de afdeling van het Rode Kruis had, werd bij die gelegenheid bedankt voor alle goede en zorgvuldige zorg die zij al die jaren heeft ten toon gespreid. Zij had daarbij vele jaren de steun van de vrijwilligers: haar man Leo Mooijman, Sjaan Blokland, Annie Diederen, Nel van der Kraan, Annie van der Sande, Ton Voorham en Riny Tijssen. De trouwe soosbezoekers lieten e.e.a. niet zomaar voorbij gaan. Alle dames-vrijwilligers kreeg een plant, de mannen een fles wijn en ieder een doosje chocola. Voormalig voorzitter Fred Tijssen, nam daarna het woord en bedankte Thea en de vrijwilligers voor hun jarenlange inzet. Namens het Rode Kruis werd een oorkonde, een Rode Kruis speldje en bloemen uitgereikt. Thea Mooijman kreeg bovendien een cadeaubon voor haar jarenlange leiderschap als coördinator en afdelingsbestuurder. Na alle plichtpleging en een heerlijke high tea, was er een bingo. Deze keer gratis met leuke prijsjes.

Meer berichten