Afbeelding

Filmopnames in CJMV-gebouw

Actueel 1.243 keer gelezen

Pijnacker - Het 48 Hour Film Project is een wereldwijde filmwedstrijd waarin filmmakers, van amateurs tot professionals, in 48 uur een korte film van 7 minuten maken met een paar verplichte ingrediënten. Zo krijgt ieder team een apart genre toegewezen op loting, en daarnaast is er een karakter, voorwerp en zin die voor ieder team gelijk zijn. Dit jaar zijn dat een penningmeester, plattegrond en de zin "niemand zei dat het makkelijk was".

Zaterdag was het CJMV-gebouw in Pijnacker het toneel van een korte film gemaakt voor het 48 Hour Film Project Rotterdam. Regisseur Jan Pieter Smith heeft voor dit jaar expliciet een binnenlocatie geregeld aangezien vorig jaar alle opnamen zich buiten afspeelden, in de regen. "Dit wilden we hoe dan ook voorkomen", zegt hij. Ieder jaar doen er tientallen zelf samengestelde filmteams mee, waaronder ook weer team SMITH. Jan is sinds 2006 werkzaam in de filmindustrie en heeft tot nu toe acht keer meegedaan aan het 48HFP in verschillende steden en verschillende functies. Deze editie is de vierde keer als teamcaptain en regisseur.

"Ik kwam uit op het CJMV-gebouw vanwege het oude karakter. Het heeft glas in lood hier en daar, het is wat donker, ouderwets. Het moeilijke is dat je wel een locatie kunt regelen, maar nog niets van de film op papier hebt kunnen staan. Je kunt een paar ideeën hebben qua setting, maar je mag en kunt pas gaan schrijven op het moment dat je de verplichte ingrediënten hebt op vrijdagavond, het moment dat de 48 uur officieel ingaan."

"Gelukkig hebben we uiteindelijk goed gegokt. Onze Action / Adventure film, het genre wat we getrokken hadden, speelt zich af in New Orleans. Onze jonge hoofdrolspeelster, Bibiche Israel, krijgt een cryptische opdracht en gaat op onderzoek uit in een mysterieuze mansion waar ze een raar avontuur beleeft." De film is vrijdag 30 augustus eenmalig te zien in bioscoop LantarenVenster in Rotterdam. Daarna wellicht op meerdere filmfestivals en online kanalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant