Afbeelding
Ingezonden

Parkeerellende na leuk avondje

Actueel 6.693 keer gelezen

Na een gezellig etentje met vrienden wilden wij de auto, die in garage Ackershof geparkeerd stond, ophalen. Met enige moeite lukte het om de infraroodscanner te activeren (de parkeerkaart moet namelijk niet zoals gebruikelijk direct op de scanner worden gehouden, maar op enige afstand), en na het verschuldigde bedrag van € 3 betaald te hebben, stonden mijn vrouw en ik in de ruimte tussen de glazen buitendeuren en de glazen binnendeuren die ons nog van de auto scheidden.

Deze laatste deuren weigerden echter open te gaan. Vervolgens gingen de deuren via welke wij binnenkwamen ook niet meer open en zaten wij gevangen in een glazen kooi met uitzicht op onze onbereikbare auto. Nergens was een nooduitgang of een knop (om althans een van de deuren handmatig te openen) te bekennen. Alleen een alarmnummer 08006706706 dat wij toen maar hebben gebeld. Wij zouden zo spoedig mogelijk worden teruggebeld. Echter na een half uur nog geen reactie en zaten wij nog steeds gevangen. Teneinde raad toen maar restaurant Fratelli gebeld die ons te hulp schoot. De parkeerkaart konden wij via de spleet tussen de glazen buitendeuren aan hen geven zodat zij de infraroodscanner aan de buitenkant nogmaals konden activeren. Wij konden in ieder geval naar buiten. Na anderhalf uur gewacht te hebben, en nog geen reactie van de alarmcentrale, werd mijn vrouw het spuugzat en werd zij door vriendinnen opgehaald en met de auto naar huis gebracht. Ik had nog wel wat vertrouwen in de alarmcentrale en bleef nog tot middernacht wachten omdat ik de auto toch graag mee naar huis wilde nemen.

In totaal vier maal gebeld met de centrale maar hulp kwam er niet. Na toch maar afgezien te hebben van de mogelijkheid om met een barkruk van Fratelli de glazen kooi aan diggelen te slaan, of om de rookmelder te activeren en de garage vervolgens onder water te zetten, ben ik na drie uur tevergeefs wachten in de stromende regen uiteindelijk met frisse tegenzin naar huis gelopen (gelukkig ben ik woonachtig in Pijnacker). Omdat de scheidingsdeur tussen de twee parkeerhelften ook dicht was, was er namelijk ook geen mogelijkheid om via de andere ingang bij onze auto te komen. De auto heb ik de volgende ochtend opgehaald en gelukkig kreeg ik via de aanwezige garagebewaking een (gratis) uitrijkaart en hoefde ik niet het gehele dagtarief te betalen omdat de auto tenslotte de nacht in de garage had doorgebracht. Omdat de bewaker uiterst vriendelijk was en zijn excuses voor het ongemak aanbood, verdwenen na enige tijd mijn stoomwolken. Het blijft echter belachelijk dat de alarmdienst na drie uur nog niet kwam opdagen en dat wij gelukkig een mobiele telefoon bij ons hadden zodat wij de mogelijkheid hadden om iemand anders te waarschuwen!

Hans van Arkel, Pijnacker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant