Sponsors worden al jaar en dag getoond op de borden. (foto: Claudio Houtman)
Sponsors worden al jaar en dag getoond op de borden. (foto: Claudio Houtman)

VVD-fractie over afplakken sponsors Kermisweek: "Onze insteek is om dit terug te draaien"

Actueel 2.333 keer gelezen

Nootdorp - "Je moet wel een hele goede reden hebben om dit te doen, want dit lijkt mij wat ver gezocht", zegt VVD-fractievoorzitter Peter van den Heuij vrijdag in een uitgebreide reactie tegenover Telstar Online op alle commotie die is ontstaan na het afplakken van twee sponsors op de borden van de Nootdorpse Kermisweek. Het College van B & W stelt dat deze reclame in strijd is met de APV.

De grootste partij in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp wil sowieso weten waarom er dit jaar ineens gehandhaafd wordt en andere jaren niet. "Dat heeft alles te maken met het feit dat je initiatieven van ondernemers die zo'n week mogelijk maken, niet moet frustreren", laat Peter van den Heuij telefonisch weten. Ook ondernemer Claudio Houtman stelt deze vraag hardop: hij heeft op zijn Facebookpagina een statement en foto geplaatst waarin duidelijk wordt gemaakt dat er altijd reclame op de borden heeft gestaan.

Van den Heuij is stellig: "Het lijkt mij echt dat de nut en noodzaak van zo'n wet- en regelgeving aangetoond moet worden, want ik ben niet overtuigd. Onze insteek is om dit terug te draaien". Beluister hieronder het vraaggesprek dat onze redactie vanmorgen had met Peter van den Heuij.

Klik op de playbutton om het verhaal van Peter van den Heuij te beluisteren

Onbekenden hebben donderdagmiddag als ludieke actie de naam van de gemeente Pijnacker-Nootdorp afgeplakt op de aankondigingsborden. De organisatie heeft dit overigens weer verwijderd. 

De afgeplakte logo's zorgen voor veel verontwaardiging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant