Met tape zijn de sponsors onzichtbaar gemaakt.
Met tape zijn de sponsors onzichtbaar gemaakt.

Sponsors Nootdorpse Kermisweek afgeplakt

Actueel 4.823 keer gelezen

Nootdorp - De organisatie van de Nootdorpse Kermisweek is door de gemeente Pijnacker-Nootdorp gesommeerd de logo's van twee hoofdsponsors op de aankondigingsborden voor de Kermisweek af te plakken. Reclame op borden is in strijd met de APV, stelt men.

Reclamebedrijf La Lettre en makelaarskantoor Dijksman en Kruiper zijn niet meer zichtbaar op de borden. "Het is ontzettend kinderachtig allemaal", zegt een mede-organisator die niet met zijn naam in de krant wil. "Het staat er maar heel even. Ik begrijp er helemaal niks van. Is dit de dankbaarheid naar onze lokale, maatschappelijk betrokken sponsors? Wij zijn juist ontzettend trots op ze, want we ontvangen geen cent subsidie." Een andere betrokkene (eveneens nauw betrokken bij de organisatie) heeft wel begrip voor het standpunt van de gemeente: "Als ze dit tolereren, zet iedereen zijn borden neer", zo laat hij weten.

Reactie gemeente Pijnacker-Nootdorp
"De gemeente Pijnacker-Nootdorp begrijpt en waardeert de betrokkenheid van lokale ondernemers bij deze feestelijke evenementen. In de APV staat dat in de gemeente langs de wegen alleen reclame gemaakt mag worden op de daarvoor bestemde reclameborden. Op het feestterrein tijdens de festiviteiten is dit uiteraard wel toegestaan. Reclameborden worden geëxploiteerd door een externe partij waarmee de gemeente een contract heeft. Op aankondigingsborden mogen daarom geen reclame-uitingen worden vermeld. De organisatie van de Nootdorpse Kermisweek heeft om die reden de sponsoren afgeplakt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant