Hondenbezitters wordt vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen, omdat de vogels dan schrikken.
Hondenbezitters wordt vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen, omdat de vogels dan schrikken.

Ontdek de Groenzoom over het Laarzenpad

Actueel 906 keer gelezen

Op woensdag 7 augustus 2019 wordt er een natuurexcursie georganiseerd in natuurgebied De Groenzoom. Na een korte stop in september worden de excursies dan weer vervolgd vanaf oktober.

Samen met beheerder Cor Noorman ontdekt u dit typisch Hollandse polderlandschap te voet. In circa twee uur loopt u over het Laarzenpad rond de Bergboezem (onderdeel van natuurgebied De Groenzoom) en komt u diverse planten en dieren tegen. De wandelexcursie start om 13:00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl. De Groenzoom wordt alweer drie jaar, sinds juni 2016, ontwikkeld als natuurgebied en dit werpt zijn vruchten af. Zo zijn er in deze tijd al veel bijzondere dieren gespot. In 2016 kwamen we de sterk bedreigde argusvlinder (Lasiommata megera) al tegen. Ook de nationale vogel van Nederland, de grutto heeft in De Groenzoom zijn plekje gevonden. Ieder jaar keert deze bijzondere vogelsoort weer terug naar het gebied.

Ook is in juni 2017 een kleine vossenfamilie gespot, met als kers op de taart de voor onze regio zeer zeldzame buidelmees in februari 2018. Dit is maar een kleine greep uit de diversiteit van het gebied! Deze excursie gaat over het 6 km lange laarzenpad, duurt maximaal twee uur en is gratis. De excursie op woensdag 7 augustus start om 13:00 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats tegenover de Molenweg 87, 2651 AC Berkel en Rodenrijs. Wilt u mee op pad? Mail z.s.m. beheer@degroenzoom.nl.

Uit de krant