Logo telstar-online.nl
Wethouder Ilona Jense en Huib van der Ven van het gelijknamige aannemersbedrijf knippen een lint door en daarna kunnen de leerlingen van de Johannesschool de tunnel fietsend openen.
Wethouder Ilona Jense en Huib van der Ven van het gelijknamige aannemersbedrijf knippen een lint door en daarna kunnen de leerlingen van de Johannesschool de tunnel fietsend openen.

Fietstunnel feestelijk geopend door leerlingen Johannesschool

  •   keer gelezen   Actueel

Het fietspad langs de N470 is weer open! Na een jaar hard werken is de fietstunnel onder de nieuwe Komkommerweg klaar. Er kan weer gefietst worden langs de N470 van Delfgauw naar Pijnacker en andersom. Kinderen van de Johannesschool uit Pijnacker mochten als eerste op versierde fietsen door de tunnel na de opening door wethouder Ilona Jense en Huib van de Ven van het gelijknamige aannemersbedrijf dat de enorme klus heeft geklaard.

Wethouder Ilona Jense is superblij dat het fietspad weer open is: "Er is een jaar hard gewerkt met speciaal materiaal en mensen, maar met een heel mooi resultaat. We behouden een snelle en veilige fietsverbinding tussen Delfgauw en Pijnacker. Fietsers hoeven straks niet de nieuwe Komkommerweg over te steken. Als fietser rijd je er gewoon onderdoor. Wel zo makkelijk en veilig."

Toekomstbestendig
Als wethouder verkeer hoopt Ilona Jense alle kinderen, zoals die van de Johannesschool vandaag, in de toekomst nog vaak gebruik maken van deze fietsroute naar school of straks naar het werk. Het uitstekende fietspadennetwerk rondom onze gemeente leent zich er in ieder geval voor om lekker met de fiets naar het werk te gaan. Een gezonde en toekomstbestendige manier van vervoer."

De wethouder vertelde tegen de leerlingen van groep 5 van de Johannesschool dat de totale planvorming voor de tunnel in totaal een kleine tien jaar in beslag heeft genomen. Dat is ongeveer even langs als deze leerlingen op de aardbol vertoeven. Je zag de kinderen denken: dat is ontzettend lang. Mensen van wat meer gevorderde leeftijd gaan zo'n 'duur' al snel een beetje relativeren. De uitvoering is overigens snel en gesmeerd gegaan, terwijl het toch een enorme klus geweest is. Er moest een zodanig hoogte- cq diepteverschil worden overwonnen onder de nieuwe Verlengde Komkommerweg door dat het tunneltraject meer dan honderd meter lang is geworden.
Het verschil maken
De 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) stimuleren het woon-werkverkeer op de fiets. Fietsambassadeur Peter Meij: "Fietsen is goed voor de bereikbaarheid, draagt bij aan minder uitstoot van CO2 en is ook nog eens gezond. Lekker en veilig door kunnen fietsen is daarbij van belang. Een tunnel zoals deze kan daarin net het verschil maken." Voor de aanleg van de tunnel heeft de MRDH een financiële bijdrage van 1,8 miljoen euro gegeven. Het totale project heeft rond de drie miljoen euro gekost. Toen de klus was geklaard kregen de leerlingen van de Johannesschool en ook andere liefhebbers een heerlijk ijsje aangeboden. Voorbijgangers kregen een presentje van de gemeente. Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten stond met een handkar vol met heerlijke gezonde tomaten langs het fietspad. Ook van die tomaatjes werd gretig gesnoept. Het tomatenbedrijf is straks een van de bedrijven die gretig gebruik gaan maken van de Verlengde Komkommerweg die de N470 gaat verbinden met de Delftsestraatweg. De nieuwe weg zal net na de zomervakantie worden opgeleverd en geopend.

Meer berichten